AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü içerisinde bulunan teknolojik cihazlarla donanımlı yeni doğumhanenin açılışı yapıldı.

Doğumhane açılışı AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. AÜ Hastanesi'nde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nün 1979 yılından beri Antalya ve tüm Akdeniz Bölgesi'ne hizmet veren en köklü klinik olduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Kliniğimizde en son bilimsel gelişmeler yakından takip edilip modern yöntemler başarıyla uygulanmaktadır. Kliniğimizde gerçekleştirilen ameliyatların yaklaşık yüzde 60'ı endoskopik olarak yapılmakta ve bu anlamda Türkiye'deki sayılı merkezlerden biri olma konumundadır" dedi.

Hastanenin E bloğunda açılan yeni doğumhane ile birlikte eskisine göre daha fazla hastaya hizmet edileceğini söyleyen Rektör Ünal, yeni doğumhanenin içerisinde bulunan doğum salonları, ameliyathane, hasta gözlem odası, muayene odası, yenidoğan odası, hasta yakınları için bekleme odası, hemşire odası, doktor odası ve yenilenen teknolojik aletleriyle birlikte hastalara kaliteli hizmet vereceğini belirtti.

Doğumhanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Ünal, dünyaya gelecek bebekler ve aileleri için yeni doğumhanenin hayırlı olması temennisinde bulundu. DHA

Editör: Haber Merkezi