İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur;“Son gelinen noktada görülüyor ki Serik halkının sahillerde denize girebileceği alanların açık ve net bir şekilde birilerine peşkeş çekildiğini görüyoruz.”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Serik’te görev yapan gazetecilerle ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. İyi Parti Serik İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısında İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur’a Yönetim Kurulu Üyeleri Havva Okudan Oğuz ile Mustafa Kürşat Erdem eşlik etti. İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, toplantıya başlamadan önce gazeteciliğin zorluklarından bahsetti. Bodur ayrıca İYİ Parti Serik teşkilatı olarak zaman zaman basın ile bir araya geleceklerini söyledi.

“Bazı Uyuşmazlıklar Oldu”

18 Şubat 2018 tarihinde İyi Parti İlçe Başkanı olarak atandığını belirten Bodur, 2,5 yıllık süreçte yönetim ile birlikte bir genel ve bir yerel seçim atlattıklarını belirten Bodur, genel seçimlerde Türkiye genelinde daha Serik olarak ilçe bazında birinci parti olduklarını ancak aynı başarıyı yerel seçimlerde gösteremediklerini söyledi. Yerel seçimlerde Genel Merkezin talimatı doğrultusunda CHP ile ittifak yaptıklarına değinen Bodur; “Bu başarısızlığın çeşitli sebepleri vardı, bazı uyuşmazlıklar oldu ve farklı nedenlerden dolayı istediğimiz başarıyı yakalayamadık.” dedi

“İYİ Parti İktidarın Alternatifidir”

Kısa süre önce yapılan kongre ile ilgili de konuşan Başkan Bodur; “İyi Parti dün olduğu gibi bugünde Serik’te var olmaya devam edecek. İyi Parti iktidarın alternatifidir. Yönetim olarak bundan sonra amacımız Serik’te ana muhalefet olarak görevimizi tam olarak yerine getirmek olacaktır. Üye kayıtlarımıza devam edip halkın ziyaretine gideceğiz. Serik’te İYİ Parti varlığını gösterecektir ve kendisini kanıtlayacaktır. İyi Partinin kongresi demokrasi kültürünü yansıtarak şölen havasında geçti. Kongrenin hemen ardından Pazartesi günü karşı listedeki arkadaşlarımı aradım, yanlarına gittim hepsi ile görüştüm. Biz bu arkadaşlarımız ile birlikte partimizi istenen yere getireceğiz.” Dedi

“Arkanızda Olacağız, Destek Vereceğiz’ Demiştik.”

Sahiller ve günübirlik alanlar ile ilgili konuşan Bodur konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Seçim biteli yaklaşık 1,5 yıl oldu. Biz Belediye Başkanı ile tüm siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları başkanları birlikte Belediyede bir toplantı yapmıştık. O toplantıda sahillerle ilgili görüşlerimizi Belediye Başkanımıza iletmiştik. Serik’teki günübirlik alanlar ile ilgili kaygılarımızı da kendilerine ifade etmiştik. Kendisinin bizlere, ‘Ben AK Partili Belediye başkanıyım. Bu sahillerimizi geriye alacağım’ sözü vardı. O toplantıda ben de kendisine ‘Yetki sizde ben İYİ Parti Serik İlçe Başkanı ve yönetimi olarak arkanızda olacağız, destek vereceğiz’ demiştik.”

‘Peşkeş Çekildiğini Görüyoruz’

“Bizim için önemli olan siyaset değil Serik’in sahilleriydi. Biz kayıtsız şartsız Belediye Başkanına desteğimizi vermiş olduk. Ancak son gelinen noktada görülüyor ki Serik halkının girebileceği alanların açık ve net bir şekilde birilerine peşkeş çekildiğini görüyoruz. Bu konuda bir platform kurduk. Her siyasi partiden ve STK’lardan bir temsilci olmak kaydı ile komisyon kuruldu. Bu konuda Sayın milletvekilinin, Sayın Bakanların özellikle ayın 20’sinde ‘Serik’e geleceğiz’ şeklinde bir beyan var. Baktığımızda Serik Cumhur ittifakının, ilçe başkanlarının, meclis üyelerinin, milletvekilleri ve il başkanlarının da sahille ilgili konularda hiç birinin insanları rahatlatıcı bir cevap verdiğini göremedik.”

“Birilerinin Otellerinde Yatıyorlar”

“Anlıyoruz ki buralar birilerine pazarlanmış, Serik halkının gireceği sahil kalmadığı gibi peşkeş çekilmiş. İki bakan Ak Partili geliyorlar, Belediye Başkanı Ak Partili, Alanya Belediye Başkanı MHP’li, Manavgat Belediye başkanı CHP’li. Serik’te birilerinin otellerinde yatıyorlar. Ama ne gariptir ki iki bakan Alanya ve Manavgat’taki sahiller için vatandaşlarla çözüm bulmak için bir araya geliyor.

Maalesef bizim ilçemizde Sayın Belediye Başkanı bana göre çok büyük yanlış yapmıştır bunu açık ve net bir şekilde söylüyorum. Ben onun yerinde olmak istemezdim. Çünkü burası Serik halkının, sen neticede Serik halkının yerinin bir başkasına verilmesine göz yummuş oluyorsun.”

‘Ne Dolaplar Döndüğünden Bilgimiz Yok’

Gündemde bulunan 500 bin liralık rüşvet iddiası ile ilgili olarak ta konuşan Başkan Bodur; “Belediye Başkanı burada Bakanlara 500 bin lira gibi bir rüşvet konusunu ortaya koyuyorsa; ben belediye başkanımızdan çıkıp basına bu sahillerin niçin verildiğinin açıklamasını yapmasını beklerim. Siz iktidar partisinin bir belediye başkanısınız. Bizim orada ne dolaplar döndüğünden, neler döndüğünden kimlerin para aldığından ya da kimlerin para verdiğinden bilgimiz yok ama sizler biliyorsunuz. Alınan para eski belediye başkanı ile mi ilgili? Yoksa kendi şahsı ile mi ilgilidir? Bunun da açıklama yapmaları ortaya konması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Enver Başkanımız geçmiş belediyede meclis üyesi idi. Eski başkanla ilgili düşüncesi varsa kendisi de bu işten sorumludur. O dönemde böyle bir şey varsa niye karşı çıkmamıştır? Ya da gereğini neden yerine getirmemiştir? Belediye başkanı bizlere net görüntü vermesi gerekir.”

“Belediye Başkanından Siyasi Hamle Yapmasını Bekliyoruz.”

Belediye Başkanı Aputkan’dan da konu ile ilgili beklentilerini de aktaran Bodur; “Belediye başkanı ilçe başkanları ve STK başkanları ile birlikte oturup bize bilgi verip biz de vatandaşla paylaşmamız gerekirdi. Ortada bilgi kirliliği var. Vatandaşta şöyle bir şey oluşuyor. Acaba belediye başkanı hakikaten buraların gitmesini mi istiyor? Belediye başkanı sadece bürokratik olarak yapması gerekeni yapmıştır. Zaten bürokratik olarak yapılması gerekeni muhalefet olarak biz yapmışız. İtiraz etmişiz, mahkemeye vermişiz. Biz başkanından vekillerle birlikte siyasi bir adım atmasını ve siyasi hamle yapmasını bekliyoruz. Tavrını net ortaya koyması gerekir. Bunun muhatabı Sayın Belediye Başkanı. Karşıdaki muhatabı Turizm Bakanlığı olduğuna göre bize sağlıklı açıklamayı Sayın Belediye Başkanının vermesi gerekir.” dedi

Mecek, Kantoz, Habalı…

Serik sahillerindeki Serik’e ait 3 adet gününü birlik alanların geçmişinden de bahseden Başkan Kadir Bodur şunları söyledi; “Gözden kaçırdığımız bir nokta daha var ki her zaman bu benim içimi acıtır. 2007 yılında Turizm Bakanlığı buraları vermiş tahsis etmiş ve demiş ki buraları uygun olarak kullanacaksın, ikinci şahıslara kiraya vermeyeceksin.”

‘Yusuf Mecek Ne Yapmış?’

O zaman Yusuf Mecek ne yapmış orayı? Turizm Bakanlığı’na uygun şekline getirmiş ve vatandaşın girebileceği bir ‘Beach Park’ yapmış. Hemen bitişiğinde 92 dönümü de Bakanlık Erkan Mumcu döneminde Serik Belediyesi’ne tahsis etmiş. Bizim o dönemki arkadaşımız Belediye Başkanı Mehmet Habalı burayı yani 92 dönümün tamamını kiraya vermiş. Buralar vatandaşa verilmiş. Bakanlık diyor ki burayı benim şartlarıma göre kullanacaksın. Peki ne yapmış arkadaşımız 25-30 yıllığına kiraya verdi. Onu akabinde Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz ne yapmış? Vatandaşın denize girebileceği milletin gelip eğlenebileceği piknik yapabileceği bir yer yapmış.

‘Serikli Nerden Denize Girecekti?’

Şimdi bu arkadaşımız eğer orayı otel yeri vermeseydi küçük lokantalar şeklinde verseydi sıkıntı olmayabilirdi. Ama sen ne yapıyorsun oraya adama 5 yıldızlı bir otel yaptırıyorsun. Bakanlık ta diyor ki bu sefer, ‘Sen buraya otel yaptırmışısın ben buraya senden daha iyi bire otel yaptırım.’ Eğer Yusuf Mecek oraya beach park yapmasaydı, Kadriye Belediye Başkanı yapmasaydı bu Serikli nerden denize girecekti? Bunu hala görmüyoruz.

Çalık Ve Aputkan Dönemi

Şimdi gelelim Ramazan Çalık meselesine. 2014’den sonra ne olmuş? 2014’ten sonra da bunlar aynı devam etmiş, yetkili kurum ‘buraların kirasını getir emlaka yatır demişler ama yatırmamışlar. Benim aldığım bilgi şu. Eğer 2019 yerel seçimlerinden sonra Sayın Enver Başkan bu kira paralarını yatırsa yine böyle bir şey olmazdı deniliyor. Tabii bunlar ne kadar doğru ne kadar yanlış? Dedik ya az önce biz belediye başkanından bilgi alamadığımız için bilemiyoruz. Gerçek olan bir şey var. Buraların birilerine peşkeş çekildiği gerçek bunun başka lamı cimi yok.”

“Sahilleri Bitirdiler Serik Merkeze Başlayacaklar”

Tekeli Okulunun arazisi ile ilgili bazı duyumlar aldıklarını aktaran Bodur şunları söyledi; “Yıkılan alan okullun kalmalı öğrencilerin olmalı. Sahiller bitirildi. Sıra Serik merkeze geldi artık Serik merkeze başlayacaklar. Burası Milli Eğitimde kalmalı. Öğrencileri oyun oynayacağı alan olmalı. Altını otopark yapsınlar. Sorun yok ona karşı değiliz ama altını ve üstünü kullanmaya kalkarlarsa biz karşısında oluruz. Otopark olabilir. Ama üstü meydan derken ne olursa olsun çocukların oyun oynayabileceği yer olması gerekir. Bina yapılırsa karşısında oluruz.”

“Kaymakamlığın Otogarın Oraya Gitmesi Doğru Bir Karar Değil”

İllerde valilik, İlçelerde kaymakamlık binalarının şehrin merkezinde olduğuna dikkati çeken Bodur; “Hükümet binasının otogarın yanına taşınması doğru değil. Hükümet konakları şehirlerin merkezinde olur bu da bir gelenektir. Doğru bir karar değil.”

“Serikli Bir Milletvekili Adayımız Olacak.”

2023 Genel Seçimlerine yönelik sorular kapsamında Serik’ten bir milletvekili aday çıkarılıp çıkarılmayacağına değinen Bodur; “Partimi geçtiğimiz seçimlerde kurumsallaşamamıştı. Bu zamana kadar geçen süreçte biz mahallelerde gerekli çalışmalar yaptık. Biz bu partiyi şimdi kurumsal kimliğine kavuşturduk. Genel seçimlerde muhakkak Serikli bir milletvekili adayımız olacak. Bundan sonraki süreç bizim partimizde Milletvekili seçimlerinde ve belediye başkanı adayları da muhtemelen ön seçimle belirlenecek, bizde demokrasi çalışacak, hedefimizde Serikli bir milletvekili olması var.”

“Herkese Kapımız Açık”

2024’te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili sorulara da cevap veren Bodur; “Serik’te seçmeni analiz ettiğimiz zaman yüzde yaklaşık 90’ı milliyetçi ve muhafazakar olarak kendisini ifade eden bir yapı var. O da İYİ Partinin fıtratına uygundur. Eski arkadaşlar ile yola çıkmayacağız demek yanlış olur. O arkadaşlarımız da bizim partilimiz. Bir ön seçim noktasında kim aday olmak istiyorsa gelip aday adayı olacak. Bize partimizin delegeleri kimi önümüze koyuyorsa biz onunla yola yürüyeceğiz. Tabii geçmişten de ders alırız geçmişe bakarız kimler nerelerde ne kadar olduğunu da görürüz. Serik’e baktığımızda 2 parti vardır, birisi Cumhur İttifakı AKP diğeri, Millet İttifakı İYİ Parti yani tabanı olan 2 parti. Aday olacak herkese kapımız açık. Gelip çalışacak. Kendisini kanıtlayacak, sandıktan çıkacak. Delegelerimizin en sağlıklı adayı bizim önümüze koyacağına eminim.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi