Serik Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Temsilciliği İlçe Başkanı Erdal Erdoğan, 2020 yılı mutabakat metninin imzalandığını belirterek yetkili sendika olmaya devam etiklerini, ‘yetkide istikrar sendikacılıkta itibar’sözleri ile açıkladı.

2013 yılında itibaren 7 yıldır Serik’te yetkili sendika olarak mutabakat metnine imza koyduklarını belirten Erdoğan bu yıl da sendikalı öğretmenlerin yüzde 55’inin kendilerini tercih ettiklerini ifade etti.

Serik Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Temsilciliği İlçe Başkanı Erdal Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Serik ilçesinde yetkili sendika belirleme mutabakat metnini imzalık. Çok şükür bu yılda açık ara eğitim çalışanlarının teveccühü yine Eğitim Bir Sen oldu. 673 üye ve sendikalı milli eğitim çalışanlarının yüzde 55'inin tercihi ile bu yılda etkili sendika olduk. Bu yetki aynı zamanda sorumluluk ve çok büyük bir görev, 7 yıldır bunun bilinci ile hareket ettik ve de etmeye devam edeceğiz kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan'ın açtığı yolda genelde ülkemiz, özelde üyemiz ve eğitim çalışanları için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Erdemliler hareketi Eğitim Bir Sen olarak bugüne kadar; çatışmadan kavgadan uzak çözüm odaklı bir sendikacılık yolunu takip ettik, bundan sonrada aynı düstur ve şiarla hareket edeceğiz. Serik içinde sahadan aldığımız talepleri şube merkezimize ve genel merkezimize anında ulaşarak ileterek çözüm yollarını aradık aramaya devam edeceğiz. Serik içinde çözülebilecek sorunları sürekli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iletişim halinde olarak çözüm üretmeye çalıştık, bu vesileyle başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, bölüm şeflerimize milli eğitim çalışanı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yetkide emeği olan başta olmazsa olmazımız mücadele azmimizin en büyük destekçisi ve dayanağı olan her bir üyemize, uç beylerimiz okul temsilcilerimize, yönetim kurulunda beraber yol yürüdüğümüz yol arkadaşlarımıza, kuruluşumuzdan bugüne sendika yönetiminde ve ilçe başkanlığı yapan bugünlere gelmemizde emeği, alın teri, çabası olan tüm dava arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız.

2020 yılı Eğitim-Öğretim yılı olarak ülkemiz için zor bir yıl oldu ve de zorluklar devam ediyor. Pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hayatı olumsuz etkiledi etkilemeye devam ediyor. Ancak burada en önemli görev ve sorumluluk yine bizlere düşüyor, alınan tedbirler ne kadar alınırsa alınsın uygulayacak olan, hayata geçirecek olanlar bizleriz bu mücadelenin baş aktör ürünün insan olduğunu unutmayalım. Alınan tedbir ve tavsiyelere harfiyen uyalım. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başından beri bakanlığımız uzaktan eğitim ile açığı kapatmak için dünyada eşine az rastlanır bir uygulama ile gayret gösterdi. Bu gayretin baş mimarı öğretmenlerimize, pandemi sürecinde fedakârca çalışan eğitim çalışanlarımıza minnet, şükranlarımızı sunuyor ve en kalbi duygularla çaba ve gayretlerini alkışlıyoruz. Şuna hiç şüpheniz olmasın ki inşallah yüz yüze eğitim süreci başladığı zaman daha büyük bir şevk özlem ve gayretle daha çok çalışıp yüz yüze olamadığımız için oluşan eksiklerimizi fazlası ile kapatacağız.

Eğitim Bir Sen olarak dünyada eşi olmayan 65 yaş üstü büyüklerimiz ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde tüm vatandaşlarımıza hizmet vermek için kurulan ‘Vefa Destek Hattı’nda görev yapan tüm Eğitim çalışanı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Vefa Destek Hattında çalışan eğitim çalışanı arkadaşlarımızın yüzde 95 oranında Eğitim Bir Sen Üyesi olmasının da onurunu mutluluğunu yaşadığımızı belirtmek isteriz.

Son olarak tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz. Bu yıl emekli olan Öğretmen ve emekli olan eğitim çalışanı arkadaşlarımıza sağlıklı sıhhatli güzel bir emeklilik hayatı diliyoruz. Yaklaşık 6 yıldır ilçemizde başarı ile görev yapan Şube Müdürümüz Sayın Cem Ezgün'e İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde başarılar diliyor Serik'imize verdiği emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi