Bodur; “İktidar mensuplarının hiç birisinden sahiller ile ilgili doyurucu bir açıklama yok ve bir belirsizlik var. Şimdi tabi durum böyle olunca insanların aklına da çok sorular geliyor. Vatandaşların da akıllarına bir şeyler geliyor. Burada yoksa önceden bir pazarlık mı yapıldı? Bu sebeple mi bir sessizlik var?”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Başkan Yardımcısı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kürşat Erdem ve gazeteci-yazar İdris Aydın ile birlikte gazetemiz ziyaret etti. Ziyarette bizlerin ve gazetemizin çalışmalarını yakından izlediklerini belirten Başkan Bodur, objektif ve tarafsız olarak Serik’in sorunlarını gündeme taşıdığımız için teşekkür etti. Serik’in gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur Serik’e ait olan Kadriye ve Belek sahilleri konusunda açıklamalar yaptı.

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur açıklamalarında şunları söyledi; “Serik'te emek veren emeği olan gazeteci arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Basınımızın her zaman işi çok zor hele tarafsız basın olursa daha da çok zor. Taraflı olursa kolay ama tarafsız olur objektif değerlendirmeler yaparsa işleri daha zordur. Bizim gördüğümüz sizlerin tarafsız olarak ilçemizin gelişmelerine değerlendirdiğiniz ilçemizin sorunlarını her zaman gündeme taşıyan insanlar olduğunuz bu sebeple sizlere teşekkür ediyorum.”

“Akıllara çok sorular geliyor”

Serik gündemi ile ilgili değerlendirmede bulunan İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur sözlerini şöyle sürdürdü; “Gündemimiz çok ve yoğun. Şimdi hala seçimden bu yana geçen süre içerisinde özellikle son bir yılda Serik sahilleri ile ilgili sorun hala çözülmedi. Burada beni üzüldüğüm bir şey var. Belediye Başkanı AKP'li, Turizm Bakanı AKP'li, Vali, Kaymakam AKP hükümetinin atadığı bürokratlar, memurlar. Benim burada üzerinde durduğum iktidar Partisi'nin hiçbir mensubundan Belediye Başkanı dahil olmak üzere İktidar Partisi'nin milletvekilleri dahil olmak üzere hiç birisinden sahiller ile ilgili doyurucu bir açıklama yok ve bir belirsizlik var. Şimdi tabi durum böyle olunca insanların aklına da çok sorular geliyor. Vatandaşların da akıllarına bir şeyler geliyor. Burada yoksa önceden bir pazarlık mı yapıldı? Bu sebeple mi bir sessizlik var? Yani şimdi muallakta bir görüntü var. Ben Belediye Başkanından şunu bekliyorum. Net olarak çıkıp, ‘Biz Bakanla görüştük, bize şu kadarını verdiler, şu kadarını vermiyorlar, şu kadar aldılar, bu kadarını da otellere aldılar’ demesini bekliyorum.”

“Yani 500 Bin TL ile ilgili bir gündem var”

Şimdi baktığımız zaman neyin nereye kadar gittiği belli değil bir belirsizlik var. Serik sahilleri ile ilgili sürekli olarak bizim milletvekillerimiz gündeme getiriyor, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getiriyor. Yani 500 Bin TL ile ilgili bir gündem var. Acaba bu konular iktidar partisi dışında bir Belediye Başkanı ilgili ile ilgili olsaydı ne olurdu diye düşünüyorum. Bu konunun muallakta kalmasının da sebebi olduğunu düşünüyorum aklımıza çok değişik sorular geliyor netice itibariyle. Şimdi bazı arkadaşlarımız, ‘Sayın Cumhurbaşkanının bundan bilgisi yok’ falan diyorlar ben bilgisinin olmayacağı kanaatinde değilim çünkü bu konuyu artık Dünya’da bile duymayan kalmadı.

“İktidar mensuplarının açıklama yapmaları lazım”

“Muhalefetin ilçe başkanı olarak yolda sokakta karşılaştığımız zaman vatandaşlar bize soruyorlar. ‘Başkanım ne olacak bu sahillerin durumu’ diyorlar. Eminim ki bana ve diğer ilçe başkanlarına sorulan soruların birçoğu hatta çok daha fazlası iktidar partisinin ilçe başkanına soruluyordur. Kendisinin çıkıp net bir açıklama yapması lazım bu konuyla ilgili. Burada benim endişelendiğim bir karamsarlık var biri belirsizlik var. Burada yine yetkili İyi Parti İlçe Başkanı, CHP ilçe başkanı ya da başka partilerin ilçe başkanları değil bunun yetkilisi belediye başkanıdır. Belediye başkanının da net bir şekilde insanlar doğru bir şekilde bir açıklama yapması gerekmektedir. Biz en son yaptığımız basın toplantımızda sizin aracılığı ile kendisine bu konularda birkaç soru sorduk hala bir cevap gelmedi. Sayın Belediye Başkanı bu konu ile ilgili kaçamak güreşiyor, iradesini ortaya koyamıyor. Eğer Sayın Belediye Başkanı iradesini ortaya koysa bu halk belediye başkanının arkasında olur. Yine bütün siyasi parti ilçe başkanları da arkasında olur. Ama bugüne kadarki izlediği yol bana göre yanlış.”

“Tekeli okulu bahçesi sorunu”

Daha önce yaptığı basın açıklamasını da gündeme getirdiği yıkılan Tekeli Ortaokulu bahçesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur; “Tekeli ilk ve ortaokulumuzda 3000-3500 öğrenci olduğu söyleniyor bu ayrı bir sıkıntı. Daha önce gündeme getirmemize rağmen bu konu ile ilgili bize bir cevap gelmedi. Bu çocuklar orada nasıl eğitim görecekler? Nerede oynayacaklar? Nereyi kullanacaklar? hepsi başlı başına bir sorun.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi