Serik sahilleri ile ilgili olarak, ‘Sahilime Dokunma Platformu’ tarafından düzenlenen toplantıda mücadeleye devam kararı çıktı.

Köprüçay Irmağı’nda bir restoranda Sahilime Dokunma Platformu tarafından düzenlenen toplantıya, İyi Parti, DP, Yeniden Refah, DSP ilçe başkanları, esnaf oda ve kooperatifi başkanları, STK’lar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, dernek temsilciler katıldılar. Yaklaşık 70 kurum ve kuruluşun temsilcisinin katıldığı toplantıda Sahilime Dokunma Platformu tarafından oluşturulan komite bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve sahiller ile ilgili bilgiler verdi.

Sahilime Dokunma Platformu yürütme komitesi geçtiğimiz hafta içinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Ankara’da bakanlıkta 1 saati aşkın bir görüşme yaptılar. Komite adına konuşan Aydın Zeybek şu bilgileri verdi; “Komitenin kurulmasından bu yana geçen süreç içerisinde yapılması gereken neyse yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sürecin başlangıcından itibaren yaptığımız çalışmalarımızda ilk olarak 10 bini aşkın sahillerimiz ile ilgili imza topladık. Toplanan bu imzaları Cumhurbaşkanımıza gönderdik Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza gönderdik. Pandemi döneminin başlaması sonrasında da sahillerimiz ile ilgili çalışmalarımız ve mücadelemiz devam etti. Daha sonra bu konularla ilgili Serik’te Bakanlarımızın katılacağı toplantılar yapılacağı söylendi ancak 2 defa ertelendi ve iptal oldu. Manavgat ve Alanya’da toplantı yaptılar aynı tarihte fakat Serik'te toplantı yapılmadı.”

“Turizm Bakanı'nın bize söylediği şu; ‘Ben size çok modern 5 yıldızlı bir tesis yapıyorum’”

“Biz de bunun üzerine Turizm Bakanlığından randevu istedik ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy geçtiğimiz 15 Temmuz saat 11'de bize Ankara'da randevu verdi. Görüşmemiz 1 saat 10 dakika sürdü bütün komite üyeleri hepimiz tek tek konuyu en detaylı bir şekilde bakan beye anlattık. Sonuç itibarıyla Turizm Bakanı'nın bize söylediği şu; ‘Ben size çok modern 5 yıldızlı bir tesis yapıyorum. Aynı tesisi Bodrum'da yaptım, Bodrum'a dışarıdan sosyeteler geliyor.’ dedi. ‘Bu yer size yeter, zaten daha önce siz bu yeri kullanmıyordunuz. Biz de bu yerler otel tahsisi olacak dedik. Bakan Bey ise ‘Yalan öyle bir şey yok’ dedi. Tabii biz de elimizdeki orayla ile ilgili plan tadilatı gösterdik. Yine Bakan bey ‘O yalan, otele motele yer vermiyorum ben oraya 5 yıldızlı da halk plajı yapacağım. Ben buranın açılışını yapayım. Yaptıktan sonra Ağustos-Eylül aylarında izleyelim. Eğer bu yer halk plajları yetmiyorsa ondan sonra bakalım’ dedi.

Savaş; “Yapılması gereken her şey yapıldı”

Komite üyelerinden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş ise; “Görüşme olarak bürokratik işlemler ve bürokrasi olarak masa başında olsun görüşülmesi gereken yapılması gereken her şey yapıldı. Bunu burada Serik’in seçilmişleri olarak sizlere anlatıyoruz. Bunandan sonrasında sizlerin söylediklerine göre de hep birlikte bir hareket tarzı belirleyeceğiz.” Dedi.

Karagöz; “Bakanlık niye gereğini yapmamış 7 sene beklemiş”

Şoförler Odası Başkanı Sedat Karagöz de; ‘Bizim komite olarak geriye dönme, suçlu arama gibi bir niyetimiz yok. Yani sadece yerel yöneticiler mi yapmış hatayı? Bakanlık ta hata yapmış. Yerel yöneticiler hata yapmış bakanlık ta buna müsaade etmiş. Yani bu tahsisler 2020 yılında iptal olmamış ki. Tahsis 2013 yılında iptal olmuş o zaman Bakanlık niye gereğini yapmamış 7 sene beklemiş 2020'ye kadar? Bakan Bey, ‘Size ayırdığım metrekare, dönüm Kadriye ve Belek'te yeter de artar. Sezonun en yoğun olduğu ay Ağustos ayıdır bakalım görelim Ağustos ayında bu tesislerde dolacak mı olmayacak mı’ diyor. Yani diyor ki ‘ben iddia ediyorum dolduramayacaksınız’ diyor. Bundan sonra takdir karar Serik halkının. Serik halkı karar verip biz şunu yapacağız derse biz de Serik halkının yanındayız.”

Savran; “Serik ne derse biz oradayız, Serik’in yanındayız”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran; “Sizler Serik köşe taşlarısınız seçilmiş kişiler iseniz Biz de sizleri temsilen Serik’in sahilleri ile ilgili olarak gidilebilecek her yere gittik, dilekçeler toplandı imzalar atıldı vekaletler verildi. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizim devlet ile bir sorunumuz olmaz, Serik halkının da devletle bir sorunu olmaz. Ancak bu yanlışa da göre göre göz yummak çok doğru değil. Bizlerin yaşları 50-60 olmuş ama buralar bizden sonraki nesillere de çok lazım. Bunda sonra Serik ne derse biz de Serikli olarak oradayız, Serik’in yanındayız.” Dedi.

Bodur; “20 sene sonra çocuklarımız bunu bize soracaklar”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, komitenin sivil bir komite olduğu ve görevine devam etmesi gerektiğini belirterek; “Siyasi parti ilçe başkanları olarak bizler tabanda bir zemin hazırlayalım, komite ile iletişimde olalım ve gereken çalışmaları yapalım. Ben bu konun istismar edilmesi taraftarı değilim. 20 sene sonra çocuklarımız bunu bize soracaklar.” Dedi.

Serik’e ait sahilleri ile ilgili mücadelelin devam etmesi konusunda görüş birliğine varılan toplantıda yapılan konuşmalardan sonra ise toplantıya katılanlar bundan sonra yapılacak olan çalışmaların her alan ve her zeminde istişare halinde devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi