Akdeniz Bilim Koleji yetkilileri açıklanan LGS sonuçları ile ilgili başarılı sonuçlar elde ettiklerini bildirdiler.

Bilim Koleji LGS sonuçları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Okul sınav sonuçlarına göre; yüzde 0,01 ila yüzde 12 dilimi arasında toplam 15 öğrencisi olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan LGS sonuçları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akdeniz Bilim Koleji Orta Okul Müdürü Fahrettin Ekici şunları söyledi; “20 Haziran’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin girmiş olduğu Liselere Giriş Sınavı’nın sonuçlarına göre; Türkiye genelinde Akdeniz Bilim Koleji öğrencileri de üst sıralarda yerini almıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Pandemi sürecinde göstermiş oldukları gayret ve özverili iş birlikleri için velilerimize de teşekkür ederiz" dedi. Ayrıca ülke geneli LGS başarı yüzdelik dilimlerine göre;

0,01-0.5 yüzdelik dilim aralığında 2,

0.01-2 yüzdelik dilim aralığında 3,

0.01- 5 yüzdelik dilim aralığında 5,

0.01-12 yüzdelik dilim aralığında ise 8 öğrencimiz bulunmaktadır.”

Tüm ailelerimize okulumuz adına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Her ortamda bizlerden övgü ile bahsettiklerini duymak şahsımı ve ekibimi ayrıca onurlandırmaktadır. Şehrimiz bu güzide kurumuna sahip çıktıkça bizler de çocuklarına en güzel geleceği kuracağız. Bu kurum, bu kadro ülkemizin önde gelen eğitim markası olmanın farkını her zaman şehrine sunacaktır.”

Kurucular Duygularını Paylaştılar

LGS sonuçları ile ilgili olarak kurumun kurucuları da değerlendirmelerde bulunarak şunları söylediler:

Akdeniz Bilim Koleji kurucularından Nihal Altun; “Çok çalışmanın değil; verimli çalışmanın önemini bildiğimiz için etkili rehberlik servisimizin de desteğiyle, öğrencilerimize her hafta düzenli olarak çalışma programı hazırladık. Bu çalışmaları okulumuzun bünyesinde oluşturduğumuz ‘’Öğrenci Koçluk Sistemi’’ ile yakından takip ederek öğrencilerimize etkin dönütler verdik. Bu dönütler sayesinde yapılan hataların anında üzerine gidilerek tam ve verimli öğrenme sağladık. Sonuçta yükselen netlerle de yüzümüz güldü”

Fen Bilgisi öğretmeni ve okul kurucularından Nihal Altun; “Küresel salgın nedeniyle okullarda eğitime ara verilmeden önce yapılan sınıf etütleri, bireysel etütler, akşam ve hafta sonu etütleri sayesinde öğrencilerimizin eksik konuları zaten bulunmamaktaydı. Uzaktan eğitim sürecinde gerektiğinde bireysel anlamda online etütler, düzenli aralıklarla da deneme sınavları yaparak uzakları yakın ettik. Dahası öğrencilerimizin çalışma ortamı, derslerinin takip süresi, veli öğrenci arasındaki iletişim gibi öğrencilerin akademik ve psikolojik gelişimini etkileyecek unsurlar; hem ders hem de uzman rehber öğretmenlerimiz tarafından da takip edildi.”

Okul kurucularından Fizik Öğretmeni Mustafa Işık; “Milli eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı talimatlar doğrultusunda uygulamalarımız, çalışmalarımız ve destekleyici yapılanmamız sürüyor. Sınıf mevcutlarımız sosyal mesafe kurallarına göre tekrar düzenlenecek. Akdeniz Bilim Koleji bu değişimi gerçekleştirmek için yeterli derslik yapısına sahip. Uzman yönetici ve öğretmen kadromuz, artacak ders yükünü karşılayabilecek bir ekip. Okulumuz fiziksel koşullar bakımından donanımlı ve şanslı. Teneffüs saatlerinde bahçe kullanımından öğle yemeğimizin sunulacağı yemekhanemize kadar her alanda gereken ferahlık, büyüklük ve hijyen kurallarına uygun. Bu bakımdan yeni eğitim öğretim dönemlerinde yapılacak olan her türlü eğitim öğretim faaliyetlerine kurumumuz gerek fiziksel yapısı gerekse çalışanlarıyla hazır vaziyettedir.”

Okul kurucularından Tarih Öğretmeni Abdullah Cansız; “Başarı çalışarak yakalanır. Bunun başka bir alternatifi yok. Düzenli ve azimli çalışmak gerekiyor. Her hafta sistemli bir şekilde yapılan deneme sınavları, öğrencilerimizin başarı çizgisinin artmasında ayrıca temel etken oluşturmuştur. Başarılarımızın gerçekleşmesiyle alanında uzman, deneyimli öğretmen kadromuzun ve çalışma sistemimizin gerçekte ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk. Bu başarıya vesile olan, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Tebrikin, takdirin en büyüğünü anneler ve babalar alıyor. Özellikle pandemi sürecinden dolayı uzaktan eğitim döneminde yükün büyük bir kısmı onların üzerindeydi.”.

Akdeniz Bilim Koleji Ortaokulu Türkçe öğretmeni Merve Ekiz; “Deneyimlerimize dayanarak, geçmiş sınavlar da temel alınarak soruların uzun, okumanın gerekli olduğu bilincindeyiz. Bu sebeple ara sınıflarımız da dâhil her hafta düzenli bir şekilde nitelikli kitapların okunmasına özen gösterdik. Çok kitap okunmasından kaynaklanan hızlı ve anlayarak okuma özelliği öğrencilerimizin çoğuna kazandırıldı.”

Bilim Koleji kurumsal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Belek yolu üzerinde, Orta Mahalle Belek Caddesi adresinde eğitim veren Özel Serik Akdeniz Bilim Koleji, üstün eğitim kalitesi ile Serik ve çevresine ‘Biz buradayız’ diyor. 2008 yılında Mustafa Işık (Fizik Öğretmeni), Nihal Altun (Fen Bilimleri Öğretmeni), Abdullah Cansız (Tarih Öğretmeni) Önderliğinde Uğur Dershanesi olarak yola çıkan tecrübeli öğretmenlerden oluşan ekip o yıllarda hedefi üniversite olan gençlere üniversite kapılarını açmış, adeta hayatlarına yön veren bir ışık olmuştur. Aynı kurucu kadro 2018’de, dershane tecrübelerini okul sistemi ile birleştirme hedefiyle Özel Serik Akdeniz Bilim Koleji Orta Okulu ve Anadolu lisesini kurmuştur. Uluslararası proje temelli, çift yabancı dil eğitimi ağırlıklı, yenilikçi öğretim metotlarıyla Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren Akdeniz Bilim Koleji ulusal sınavlarda da adından söz ettirmeye devam ediyor.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi