MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri öncesi, mühendisliğe ilgili üniversite adaylarının odaya ulaşarak makina mühendisliği dallarıyla ilgili destek alabileceklerini ifade etti.

Başkan Atmaca, MMO'ya bağlı birçok mühendislik alt dalı bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği-Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretimi yapan üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır. Üniversite adayları odamızda görev yapan teknik görevlileri arkadaşlarımız ve şube yönetim kurulu üyelerimizden tercih dönemi boyunca hafta içi her gün mesai saatleri içerinde her türlü bilgiyi alabilirler."

Üniversite adaylarının tercih döneminde hayalini kurduğu bölümleri seçmelerinin önemine vurgu yapan Atmaca, hedefledikleri bölümleri tutturamayacağını düşünen adayların acele etmeden, ne istediğini bilerek karar vermeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilere mezun olduklarında istihdam olanağı olan meslekleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Atmaca, "Bilimsel bilgiye dayanan mühendislik mesleği, üniversite giriş aşamasında en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor. Mühendislerimizin sorunları her geçen gün biraz daha artsa da çağımız teknoloji çağı ve teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Endüstri 4.0'ı yakalayabilen ve önüne geçebilen, daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru mühendislerimizdir ve bu nedenle ülkemizin mühendislerden beklentisi çok fazla. Dolayısıyla mühendislik ile başka bölümler arasında tercih yapmakta zorlanan gençlerimize 'geleceğin mesleği olan mühendisliği' hangi mühendisliği seçeceği noktasında kararsız olan gençlerimize de çok farklı dallarda istihdam alanı sağlayabilen makine mühendisliğini öneriyorum" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi