ANTBİRLİK yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alan üzerine yapacağı güneş enerjisi santrali (GES) için, ihaleye çıktı. Antalya’nın en büyük güneş enerji ihalesi 31 Ağustos tarihinde yapılacak.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), Aksu ve Serik/Çandır’da bulunan tesislerinin çatısına kuracağı güneş enerji santrali için ilaheyi açtı. 5 yılda yatırımı amorti edecek proje 25 milyon TL’ye mal olacak. İki tesis üzerine kurulacak güneş enerji tesislerinde 5 megavatlık elektrik üretimi yapılacak.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada tüketen değil üreten bir kurum haline geldiklerini ifade etti. Başkan Yavuz, ilk olarak lojistik yatırımlarla çiftçinin kaybolan güvenini kazandıklarını, güneş enerji santrali ile kurumumu büyük bir yükten kurtaracaklarını açıkladı.

Güneşten kazanacaklarına değinen Başkan Yavuz, yatırımların devam edeceğini ve çiftçilere verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini dile getiren Başkan Yavuz, “Pandemi süreci bizi durdurmadı. Biraz zaman kaybettik, fakat bütün projelerimiz ilerliyor. Sırada yem fabrikası ve meyve suyu fabrikası var. Bu yatırımlar kurumuzu büyütecek ve çiftçimiz kazanacak” dedi.

Haber: Osman Türkçe

MUSTAFA YAVUZ

Editör: Haber Merkezi