Serik Belediyesi Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Çarşamba günü yapıldı.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın başkanlığında yapılan Serik Belediyesi Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısında gündem 22 maddeden oluştu. Saygı duruşunun ardından oturumu bir konuşmayla açan Başkan Enver Aputkan, "Belediye meclis üyemiz uzun süre birlikte çalıştığımız Faik Çıtak arkadaşımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisi ilçemize hizmet noktasında her zaman olumlu destek vermiştir" dedi.

Aputkan, Faik Çıtak'a meclis üyeleri adına çiçek vererek teşekkür etti. Faik Çıtak; "Serik Belediyespor'un 2. Lige çıkmasından dolayı kutluyorum. 6,5 yıl Serik Belediyesi meclis üyeliği görevini gururla yaptım. Şu an buradan sizlerden, evimden ayrılmak hiç istemiyorum. Her zaman el ele kol kola Serik'e hizmet etmek için var gücümle çalışacağım" dedi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi Faik Çıtak'ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörlüğü görevine getirilmesinden dolayı meclis ve encümen üyeliği görevlerinden istifa etmesinden dolayı yerine İyi Parti 9. sıra meclis üyesi adayı Ali İş geldi. Çıtak'ın encümen üyeliğinden boşalan görevi için ise gündemin 3. Maddesi gereği seçim yapıldı.

Faik Çıtak'tan boşalan encümen üyeliği için kapalı oylama için AK Parti ve DSP grubu aday göstermezken, MHP'nin adayı Süleyman Ertürk, CHP'nin adayı Kerim Kuş oldu. Yapılan oylamada 16 oy alan Kerim Kuş encümen üyeliğine seçildi. Süleyman Ertürk ise 15 oy aldı.

Gündemdeki 16. maddede bulunan bir süre önce vefat eden BETÜYAB Bölge Müdürü Bekir Akkaş'ın ismini Belek Mahallesi Turizm Caddesi'ndeki bir parka verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemdeki diğer maddeler komisyondan geldiği gibi kabul edilirken, gündeme verilen 3 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber. Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi