Liselere Geçiş Sistemi (LGS ) tercih sonuçlarına göre Serik eğitimi genel anlamda sınavlardan başarı ile çıktı. Türkiye Şampiyonu Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. Fen Lisesi ve önemli Anadolu Liseleri’ne onlarca Serikli öğrenciler yerleşti. Bizce başarı büyük emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran’da yapılan merkezi sınav sonuçları 16 Temmuz günün açıklanmıştı. Hemen ardından da öğrenciler tercihlerini yapmışlar ve heyecanla sonuçları beklemeye başlamışlardı. 10 Ağustosta Pazartesi günü sonuçlar açıklandı ve LGS’ye giren ve başarıl olan öğrencilerin hangi okullara yerleştikleri belli oldu. Elde edilen ilk bilgilere göre Serik sınav sonuçlarında başarı ile çıkmış gözüküyor.

Edindiğimiz ilk bilgilere göre Serik’teki ortaokullarda öğrencim gören ve LGS’ye giren yaklaşık 50-60 öğrenci Fen Liselerini kazandı. 80 ila 100 öğrenci de puanla öğrenci alan Anadolu Liseleri’ni kazandı.

LGS’de tam puanla Türkiye birincisi olan Yükseliş Koleji öğrencisi Onur Alperen Yılmaz’ın Türkiye’nin çok önemli eğitim kurumlarından birisi olan Galatasaray Lisesi’ni kazanması Serik’in başarısını zirveye taşıdı. Yine Yükseliş Koleji’nden 15-20 öğrencinin Fen Liselerine yerleşmesi, 20 öğrencinin Antalya ve diğer önemli Anadolu Liselerine yerleşmesi kurum adına yine önemli başarılar olarak hanesine yazılmış oldu.

Serik’in önemli okullarından Tekeli Ortaokulu da yine bu yıl 20’nin üstünde öğrencisin Fen Liseleri’ne gönderdi. Tekeli45-50 öğrencisini ise Türkiye genlinde puanla öğrenci alan Anadolu Liseleri’ne gönderme başarısını yakaladı.

İlçe genelinde diğer okullardan gelecek olan bilgilerle birlikte Serik’in LGS’de oldukça başarılı bir dönem geçirerek çıtayı daha da yukarı çıkardığını tahmin ediyoruz.

Unutulmasın ki 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS ) sınva sonuçlarına göre Türkiye’de 181 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vermiş ve Türkiye Birinciliğini paylaşmışlardı. Bu 181 öğrencinin arsında Antalya’dan 6 öğrenci yer aldı. Bu öğrencilerin 2’si, Manavgat, 1’si Alanya, 2’si Muratpaşa’dan çıkarken 1 tane de Serik’ten Türkiye şampiyonu çıkmıştı. İşte hem bu birincilik hem de oldukça yüksek sayıda Fen ve Anadolu Liselerine öğrenci gönderen ilçemizle guru duymalıyız.

Bu başarıda emeği geçen herkesi, tüm eğitim camiasını kutluyor tebrik ediyor başarı geleneğinin devam etmesini diliyoruz.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi