Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) susam ve yer fıstığı alımına başlayacağını açıkladı.

Antalya ve Manavgat Ziraat Odası başkanlarının, susam ve yer fıstığı üreticisinin yaşadığı pazar sorununu dinleyen ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, bu yıl ilk kez iki ürünün de alımını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ile bir araya gelen ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, oda başkanlarının talebi üzerine susam ve yer fıstığı alımına başlayacaklarını açıkladı.

İLK KEZ ALINACAK

Antalya çiftçisinin en büyük sorunu olarak, ürününü satacak pazar bulamadığı belirten Yavuz; “Bugüne kadar pamuk, silajlık mısır, buğday ve narenciye alıyorduk. Çiftçilerimiz ve onların temsilcileri konumundaki oda başkanlarının talebi üzerine susam ve yer fıstığı alımına da başlıyoruz. ANTBİRLİK olarak bu yıl ilk kez bu iki ürünü alacağız. Bu konuda her türlü altyapımız mevcut. Bugüne kadar çiftçimizin ürettiği ürünlerin hak ettiği değeri bulması için elimizden geleni yaptık. Bugünden itibaren susam ve yer fıstığı üreticimizin daha kolay pazar bulması ve ürünlerinin değerinde satılması için de elimizden geleni yapacağız” dedi. Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, susam ve yer fıstığı üreticisinin Pazar sorununa kayıtsız kalmayan ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz’a teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi