Serik’e yeni bir anaokulu yapılması ile ilgili ihale ilanı yayınlandı. Yeni anaokulu Gedik Mahallesi’ne yapılacak.

Serik’te mevcut olan 2 adet bağımsız anaokulundan sonra üçüncü bir anaokulu inşaatı da yakın zamanda başlayacak. Orta Mahalle’de yer alan Kazım Karabekir Anaokulu ve Mustafa Nazmi Güven Anaokulundan sonra yapılacak olan yeni anaokulu 4 derslikli olacak. 570 metrekare bina taban oturumu olacak olan okul binası ile ilgili ihale ile ilgili işlemler Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafında yapılıyor. 3 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan ihaleden sonra kazanan şirket ile yapılacak olan sözleşmenin akabinde 5 iş günü içinde inşaata başlama şartı var. İşe başlama tarihinde 150 gün (5 ay) sonra ise yer teslimi yani Serik’in yeni anaokulunun inşaatı bitmiş olacak.

Tahmini maliyetinin 2 Milyon TL. olacağı belirtilen yeni anaokulu binası 2 katlı olacak. Dört derslikte yarı zamanlı yani sabahçı öğlenci şeklinde eğitim verecek olan okulda bir günde toplam 200 öğrenci eğitim alabilecek.

Arsa büyüklüğü 8 bin 110 metrekare olan yerde okul binası yapımında sonra geriye kalan 7 bin 540 metrekarelik alan bahçe olarak kullanılacak. Bahçede anaokulu öğrencileri için oyun alanları, aktivite alanlar sosyal alanalar gibi bölümler yer alabilecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi