ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, kamu kurum amirlerini, vatandaşlara amirlik yapılmaması konusunda uyardı. Bu konuda çok hassas olduğunu söyleyen Yazıcı, bu tür tavırları affetmeyeceğini dile getirdi.

Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Helikopterle Gazipaşa Havalimanı'na inen Vali Yazıcı, Kaymakam Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz tarafından karşılandı. Buradan Hükümet Konağı'na gelen Vali Yazıcı'ya, yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçek takdim edildi. Birim amirleri ile uzaktan selamlaştıktan sonra kaymakamlık makamına geçen Yazıcı, Kaymakam Öztürk ile kısa bir görüşme yaptı.

Göreve başladıktan sonra Gazipaşa'ya ilk defa gelen Vali Yazıcı, ilçeyi daha yakından tanıma adına Belediye İş Merkezi'nde, Kaymakam Öztürk'ten ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı. Vali Yazıcı, bilgilendirme sırasında ilgili kurum amirlerine sorular yöneltti.

VALİDEN KURUM AMİRLERİNE SERT UYARI

Vali Ersin Yazıcı, kamu kurum amirlerini, vatandaşlara karşı tutum ve davranışlara dikkat edilmesi konusunda uyardı. Vali Yazıcı, kurum amirlerini vatandaşa değil, kendi maiyetlerinde çalışan memura amirlik yapmaları konusunda net dille uyardı. Yazıcı, şöyle konuştu:"Ben dahil burada bulunan herkes kamu hizmeti veriyoruz. Mart ayı itibarıyla dünyanın başına bela olan, ülkemizi de sıkıntıya koyan pandemi süreci yaşandı. Birçok insan, birçok esnaf aylarca neredeyse hiç para kazanmadı. İşsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği veya bazı krediler alındı, destekler yapıldı. Ama sonuç itibarıyla ayda 5 bin lira, 10 bin lira kazanan kişi, esnaf, tüccar kazanamadı. Kimsenin parasında gözümüz yok, maaşınızı 15'inde alacaksınız. Hep aldık zaten. Bunun getirdiği rahatlıkla hizmet ettiğimiz insanlara zaman zaman yanlışlar yapmaya devam ediyoruz. Çok üzülüyorum, gerçekten çok üzülüyorum. Ben de bir Anadolu çocuğuyum. Ailem, sülalem zengin ya da sosyal statüsü yüksek insanlar değil. Ortalama bir gelire sahip, kendi halinde bir aile. Biri bir makama gelip müdür, şef ya da memur oluyor. Karşısında kendisinden hizmet almaya gelen kişiye tırnak içinde 'artistlik' yapmayı bir hak, ya da tanımlayamadığım, adını koymakta zorlandığım bir davranışta bulunuyor. Hangi yetkiyle? Sen kimsin. Nüfusta şef olman, Ahmet amca geldiğinde yanlış bir şey istediğinde, olabilir. Bağırma hakkını sana kim veriyor?"

'AMİRLİK YAPAN HİÇBİR MEMURU AFFETMEM'

Kendisi dahil bütün yetkileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndan ve diğer mevzuattan aldıklarını aktaran Vali yazıcı, uyarılarını şöyle sürdürdü: "Birey olarak hiçbir yetkiniz yok sizin. Birey olarak anayasadan kaynaklı vatandaşlık haklarınız olabilir. O da bir başka vatandaşa üstünlük sağlayacak hak değil. Sizler maiyetinizde çalışan kişilerin amirisiniz. Vatandaşın amiri değilsiniz. Polis de değil, tarımdaki hayvan, sağlık teknisyeni de değil, hastanedeki hemşire de değil. Siz vatandaşın amiri değilsiniz, vatandaşa amirlik yapmayacaksınız. Yapılmasına da müsaade etmeyeceksiniz. Ben kendi adıma bu konuda, böyle bir tavırda bulunan hiçbir memuru affetmem. Anında açığa alırım. Görevden uzaklaştırırım. Onun orada oturmaması lazım. En azından soruşturma bitinceye kadar. Siz maiyetinizde çalışan arkadaşların amirisiniz. Orada da lütfen amirliğinizi adam gibi yapın, gerektiği gibi yapın. Buna çok üzülüyorum. Kendi maiyetindekilere amirlik yapmaya aciz hanımefendi, beyefendi, vatandaş geliyor süklüm püklüm. Zannediyor ki bana saygı gösteriyor. Kusura bakma hanımefendi, beyefendi o, Türkiye Cumhuriyeti devletinin makamına saygı gösteriyor. Devlete olan bağlılığı sende vücut buluyor. Sen o an bir devlet makamını işgal ediyorsun, o devletine saygısından bütün düğmelerini ilikliyor. 'Efendim' diye hitap ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletine saygı gösteriyor, kendinizi aldatmayın. Bu konuda çok ilerledik. Ama zaman zaman oluyor, bunlar lütfen olmasın."

Brifingin ardından esnafı selamlayan Vali Yazıcı, Gazipaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Yazıcı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz'dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Yılmaz, Vali Yazıcı'ya çiçek ve Gazipaşa'ya isminin veriliş kararnamesinin yer aldığı plaketi takdim etti. Belediye ziyaretinden sonra Şehit Astsubay Şehit Süleyman Gür'ün ailesini ziyaret eden Yazıcı, daha sonra Beyobası Mahallesi'ndeki avokado bahçesine geçti. Ardından yeni emniyet binasında incelemede bulundu. Macar Mahallesi'nde bulunan tropikal meyve bahçesini ziyaret eden Vali Yazıcı, Güney Mahallesi yol kontrol noktasına uğradıktan sonra Mersin il sınırında bulunan Yakacık Mahallesi'nde tropikal meyve bahçelerini gezip üreticiden bilgi aldı. Yazıcı, daha sonra ilçeden ayrıldı. DHA

Editör: Haber Merkezi