Kültür ve Turizm Bakanlığı Serikli bir vatandaşın sahillerle ilgili resmi başvurusuna cevaben; plan ve projeler kapsamında yeni "Günübirlik Tesis Alanları" önerildiğini ve pek çok hizmet sunulacağını bildirdi.

Serikli vatandaşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yaptığı Serik sahilleri ile ilgili başvuruya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme Planlama Daire Başkanlığı tarafından cevaplanmış. Serikli vatandaşın Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanları ile ilgili yazısı gönderilen cevapta, bahsi konu bölgelere yeni günübirlik tesis alanları önerildiği belirtilerek; Belek’in bin kişilik Kadriye’nin ise 3 bin kişilik plajı olacağı belirtiliyor.

Serikli duyarlı vatandaş CİMER üzerinde yaptığı başvurusunda, sahillerin Serik ve Antalya için önemini, çam ormanlarını, çevreciliği, Serik’in yaz nüfusunun 2 katı olduğunu ifade ederek bahsi geçen günü birlik alanların yeniden Serik halkına tahsis edilmesi gerektiğini yazmış.

Bu başvuruya Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin cevabı şöyle olmuş; ‘Bakanlığımız tarafından söz konusu turizm merkezinde yürütülen plan ve projeler kapsamında yeni "Günübirlik Tesis Alanları" önerilmiş olup, Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı, zengin olanaklar sunan sosyal alanlar olarak hizmet vermeye başlayacak ve tesislerde plaj alanından restoranlara, otoparktan yöresel ürün pazarına kadar pek çok hizmet sunulacaktır.

Proje tamamlandığında, Belek'te 1000 kişilik ücretsiz plaj alanı, 450 araç kapasiteli otopark, kafe ve restoranlar, çok amaçlı spor sahaları, yöresel ürünler halk pazarı, Kadriye Ücretsiz Halk Plajı ve Mesire Alanında ise, piknik için elverişli 16.000 m2 mesire alanı, 3000 kişilik ücretsiz halk plajı, 570 araç kapasiteli otopark, kültür ve sanat aktiviteleri, kafe, restoran ve pastane, spor ve etkinlik alanları, yöresel ürünler halk pazarı gibi alanlar hizmet verecektir.’

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi