Gerçekten çok onurlu ve gurur verici bir olduğu kadar da zor bir görev Ancak Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu yolculuğu başarı ile tamamlayabilirse; Antalya ve Türkiye yükseköğretim tarihine altın harflerle geçme şansında sahip.

14 Ağustos Cuma günkü Resmi gazetede yayınlanan karar ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı.

Sayın Özkan kamuoyunun yakından tanıdığı kendi alanında başarılı bir isim. Ana bilim dalı başkanı olduğu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünün Dünya çapında başarıları ortada, kendisinin kariyeri ve mesleki çalışmaları herkes tarafında da biliniyor.

Başarılı bir hekimlik ve yöneticilik sonrasında Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan şimdi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde birisi olan Akdeniz Üniversitesi’nin Rektörü oldu. Sayın Özkan’ı zorlu bir yolculuk bekliyor.

Gerçekten çok onurlu ve gurur verici bir olduğu kadar zor bir görev, ancak Sayın Özkan, bu yolculuğu başarı ile tamamlayabilirse; Antalya ve Türkiye yükseköğretim tarihine altın harflerle geçme şansında sahip.

Antalya’nın 19 ilçesine yayılmış öğrenci sayısı 80 binlere dayanmış olan Akdeniz Üniversitesi 40 yıla yaklaşan geçmişi; 24 fakülte, 7 enstitü, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar ve 60 araştırma ve uygulama merkezi ile bugün Antalya’nın, bölgenin ve Türkiye’nin en önemli kurumlarında birisi haline geldi.

İşte Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan böylesine önemli bir kurumun patronu oldu. Şimdi sadece Antalya merkezde değil tüm ilçelerinde de üniversite ile ilgili kendisinden beklenen adımları atması gerekiyor.

Genç yaşında profesör unvanı alan ve yine genç yaşında Akdeniz Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Özlenen Özkan gençler için de bir rol model olması açsından sorumluğu oldukça fazla.

Her hangi bir göreve gelen kim olursa olsun ön yargısız yaklaşılması ve ortaya koyacağı hizmetler için süre tanınması gerektiğini savunuruz ve çalışmalarında destek olmak gerektiğini düşünürüz.

Sayın Özlenen Özkan’ın da atandığı bu göreve layık olduğunu düşünüyorum ve bu görevde de başarılı olacağına inanıyorum. Yeri ve zamanı geldikçe, kamuoyunun Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan’dan beklentilerini talep ve isteklerini de kaleme almaya çalışacağız.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın görevinde başarılı olması ve Akdeniz Üniversitesi’ni başarı yolculuğunun artarak devam etmesi Antalya’nın ve bölgenin de kazanması anlamına geleceği için kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi