Serik Belediyesi’nden alacaklı olan ve belediyenin gayrimenkullerine icra koyarak satışa çıkaran Sistemli AŞ tarafından Serik Belediye Meclisi üyelerine gönderildiği iddia edilen mektupta Serik Belediye Başkanı’nın kendilerinde özür dileyerek istifa etmesi isteniyor!...

Daha neler göreceğiz bakalım!!! Türk Ticaret Kanunlarına tabi olan bir özel şirket seçilmiş bir belediye başkanının istifasını istiyor!... Hayatımızda ilk kez böyle bir şey işitiyoruz. Özel şirketin istifasını istediği belediye başkanı ise Ak Partili bir belediye başkanı ve Serik gibi 150 bin nüfusa dayanmış Antalya’nın çok önemli bir ilçesinin başkanı.

Bu şirketin ‘İstifa etsin’ isteğinden acaba Ak Parti Genel Başkanlığının, Ak Parti Antalya İl Başkanlığının kısacası AK Parti’nin haberi var mı? Ak Parti Genel Merkezi bu olayı duyunca acaba ne tepki verecek çok merak ediyorum.

Şirket tarafından meclis üyelerine gönderilen mektubun son paragrafının bir bölümünde şirket diyor ki belediye başkanı istifa etsin satış ve haciz işlemlerini durduralım, görüşelim…

İlgin çok ilginç gelişmeler ve çok ilginç hareketler bunlar… Bakalım sonuç ne olacak hep birlikte göreceğiz…

Meclis Üyelerinden Sert Tepki…

Serik Belediye Meclisindeki tüm meclis üyeleri kendilerine gönderilen mektuba çok sert tepki vererek kınadılar. Bu mektubun Serik Belediye Meclis üyelerine ve Serik’e saygısızlık olduğunu belirttiler.

Madalyonun öbür yüzü…

Madalyonun öbür tarafına ise söz konusu şirketin Serik Belediyesi’nde geçmiş döneme ait olan alacakları varmış. Pek tabiidir ki bu şirket alacakları konusunda yine Türk Ticaret kanunlarına göre haklı olabilir ve alacaklarını talep edebilir alacakları karşılığında kanunlar çerçevesinde icra vb. her türlü resmi yola başvurabilir. Bunlar söz konusu şirketin en tabii haklarıdır.

Ancak bize garip gelen yukarıda da bahsettiğimiz gibi; özel bir şirketin Serik Belediye Meclisi üyelerine mektup göndererek (şirket tarafından gönderildiği iddia ediliyor) seçilmiş bir belediye başkanın istifasını istemesidir.

Konu ile ilgili olarak tüm tarafların söz hakkı saklıdır. Umarım bu büyük sorun Serik için Serik’in gayrimenkulleri elden çıkmadan güzel bir şekilde sonuçlanır.

Editör: Haber Merkezi