Demir: Biz AKP’nin masallarını dinlemekten bıktık. Artık bunların gerçek yüzleri görüldü.”

Cumhuriyet Halk Partisi Serik ilçe Başkanı İbrahim Demir, Serik'te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıya, Belediye Meclis Üyesi M. Ali Karacan, CHP Serik İlçe Sekreteri ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Kurt, yönetim kurulu üyeleri Oğuz Ersöz ve Hüseyin Akın da katıldılar.

Gazetecilerle buluşmasında geniş bir yelpazede gündemi değerlendiren Demir, Serik’in imajı ve itibarından, Ziraat Odası seçimine, oradan ANTBİRLİK’e, Serikspora değindi. Antalyalı bakanlar Çavuşoğlu ve Ersoy’dan, Muhittin Böcek’e, erken seçimden, parti içi gelişmelere görüşlerini ve iddialarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Serik ilçe Başkanı İbrahim Demir, bir mektup olayında sonra Aputkana’a verilen desteğin ilkesel olduğunu belirtti. CHP’nin 2024 yerle seçinde Serik Belediyesi’ni alacağını ifade eden Demir, adaylık için denenmişleri denemeyeceklerin seçimlere yeni yüzlerle katılacaklarını ifade etti.

“Serik’in İmajı Bozuldu”

“Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlığına kavuşan belediye başkanımızın bir an önce görevine başlamasını bekliyoruz. Serik hep yolsuzluklarla hırsızlıklarla gündeme geliyor ilçede bir imaj bozukluğu var. Artık bu tür şeylerin bir an önce bitip, bu imajın bir an önce düzelmesi ve Serik’in gerçek gündemine dönmesi lazım. Bakıyorsunuz bir gün belediye başkanına şantaj yapılıyor, tehdit ediliyor. Başka bir gün bakıyorsunuz belediyede başka bir olay oluyor. Serik AKP’nin 6-7 yıllık iktidarı döneminde bir imaj bozukluğuna uğradı. Artık Serik kendi gündeminden çıktı, vahşi, yolsuzluk hırsızlık yapan bir ilçe görünümüne büründü. İlçemizim bundan kurtulması için bir an önce bütün siyasilerin akıllı bir şekilde birlik beraberlik içerisinde davranması gerekiyor. İlçemizin bu imajının düzeltmemiz, itibarını düzeltmemiz lazım.”

“Seçimle Gelen Bir İnsanın Seçimle Gitmesi Gerekir”

“Geçen gün belediye meclis toplantısına katıldım. Belediyeden alacaklı olan şirket 20 sayfa mektup yazmış. Mektupta tehditle Serik Belediye Başkanını istifaya davet ediyor ve ‘istifa ederse alacağımın yarısından vazgeçerim’ diyor. Biz buna karşı çıkarken orda Belediye Başkanı Enver Aputkan’a destek vermişiz gibi imajlar yaratıldı. Biz Enver Aputkan’a destek vermek değil; Serik’e yapılan hakarete karşı çıktık. Seçimle gelen bir insanın seçimle gitmesi gerekir. Biz ilkesel olarak bu duruşu gösterdik, her zaman da gösteririz.”

“Ali Cengiz Oyunları”

“Taşınmazların icradan satılması gündeme gelen mallarına sahip çıkmak, Serik’e sahip çıkmak için destek verdik. Hala da desteğimizi sürdürüyoruz, arkasındayız. Biz Serik’in en kıymetli arazilerinin birileri tarafından peşkeş çekilmesine karşıyız. Bakın Çandır’daki fiilim stüdyolarının olduğu arazi bir günde hazineden belediye geçiyor aynı gün alacaklı şirket icra koyuyor. Yani bu Ali Cengiz oyunları ile arazi oradaki arazileri kapma peşindeler. Artık Serik bu kirli düzenden bıktı gerçek gündemine dönmesi gerekiyor.”

“Bunların Gerçek Yüzleri Görüldü”

“Şimdi Sayın Enver Aputkan’a bakıyoruz sanki geçmişteki Belediye Başkanı AKP'li değilmiş gibi adam atıyor, tutuyor, satıyor, Sen bu adamın yanında Başkan Yardımcısıydın, Meclis Üyesiydin, Büyükşehir Meclisi Üyesiydin. Belediyenin o dönemki borçlanmalarında bir kez itiraz etmedin, şerh koymadın. Şimdi de sanki o dönem kendisi yokmuş gibi, sütten çıkmış ak kaşık sanki vur abalıya. Yani Çalık dönemine yükleniyor. Biz bunlardan huzursuzuz, artık bunların bitmesi lazım Serik’in gerçek gündemine dönmesi lazım. Çünkü pandemi süreci var ekonomik kriz var, turizm çökmüş. Bizim bu gündemlere dönmemiz lazım, vatandaşlara dönmemiz lazım. Biz AKP’nin masallarını dinlemekten bıktık. Artık bunların gerçek yüzleri görüldü.”“

“İnsanların Geçim Sıkıntısı Var”

“Şimdi bakıyoruz bu AKP yönetimi Serik’te 6-7 sene oldu. Gün geçmiyor ki bir yolsuzluk çıkmasın. Artık millet sokakta bu dedikodulardan bıkmış durumda. Bakın insanların geçim sıkıntısı var her gün telefonda ağlayan kadınları, aileleri görüyorum, duyuyorum, işini kaybedenleri görüyorum. İşten çıkmışı karı, koca aileler var. Taksitlerini ödeyemiyorlar, kredilerini ödeyemiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Gebiz Mahallesi’nde muhtarlar vatandaşlar bizlere, ‘Siz geldiğiniz zaman ne yapacaksınız? Dediler. Biz de dedik ki biz geldiğimiz zaman şeffaf açık Serik’i ve Serik halkını düşünen bir yönetim tarzını getireceğiz ilçemize.”

“İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Düğünleri Ücretsiz Olarak Yapılacak.”

“Önümüzdeki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi birim müdürleri ile yönetim kurulu üyelerimiz ile il başkanımız ile köyleri tarayacağız. Her ne kadar Serik AKP'li bir belediye tarafından yönetiliyorsa da Serik in yönetiminin yüzde 70’i biz de yani Büyükşehir Belediyesinde. Yani Serik'te konjonktür bizden tarafta, biz bunun bilincindeyiz hiçbir zaman şikayet etmiyoruz. Biz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ayın 15'i gibi Serik'te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kreş hizmete açılacak. Daha sonra yine Büyükşehir tarafından yapılan halk et mağazası açılacak. Sonrasında da Serik Kültür Merkezi bünyesinde yapılan düğün salonu hizmete girecek. Büyükşehir belediye başkanımızla görüştük bu düğün salonunda ihtiyaç sahibi vatandaşların düğünleri ücretsiz olarak yapılacak.”

“30 Ağustos’ta Coşkulu Zafer Yürüyüşü”

30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı CHP tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşünün çok başarılı bir şekilde yapıldığını belirtti. Yürüyüşün coşkulu bir şekilde, bütün vatandaşların kalabalık katılımı ile gerçekleştiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir; “Siyasetin mayası insandır insana dokunmadığın sürece başarılı olamazsın. Halkın içinde sokaklarda sahalarda olacağız. Son Genel Kurultayda Genel Başkanımızın dediği gibi bize her yerden, her koldan saldıracaklar içimize fitne sokmaya çalışacaklar ama biz bütün bu bunlara karşı tedbirleri alacağız.” dedi

“Sayın Başkanımız Sağlığına Kavuştu; Avcunu Ovuşturanlar İse Ayazda Kaldı”

“Bu ülke bizim hepimizin bu ülkeyi kurtarmak için hep birlikte birlik beraberlik içinde çalışmamız lazım bu işin seni beni sağı solu yok Türkiye batarsa hep birlikte batarız. İşte bu sebeple Biz sokaklardayız çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz Serik halkı bize ne istiyorsa onu yerine getireceğiz. Mahallelere köyleri dolaştığımız zamanda görüyoruz ki yaptığımız hizmetler karşılığında muhtarlarımız Vatandaşlarımızın memnun ve bu memnuniyetlerini teşekkürlerini bizleri bildiriyorlar. Biz Serik’te doğduk, Serik’te büyüdük, Serik'te yoğrulduk. Biz yorulmayız çalışmayı severiz çalıştıkça performansımız artar bir insanların boyuna saçına rengi ne siyaset yapmıyoruz bizim için Serik de yaşayan herkes Seriklidir diyoruz. Buradan Sayın Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz. Sayın başkanımız sağlığına kavuştu ve bu arada avcunu ovuşturanlar ise ayazda kaldı. Çünkü başkanımız dimdik ayakta, kaldığımız yerden nerede kaldıysak devam edeceğiz. Nerede kalmıştık deyip devam edeceğiz.”

“Serik Hep Geçmişten Bugüne Yerinde Sayıyor”

Gazetecilerin CHP'nin Serik’te 80 yıldır belediye başkanlığına neden alamadığı ile ilgili sorularına karşı Demir şöyle cevap verdi; “Serik, geçmişten bu yana sağ siyasetin hakim olduğu bir ilçe. 80'li yıllardan önce bir Cumhuriyet gazetesini cebimizde gezdiremiyorduk. Ama geçmişten bu yana sağ siyasetler, sağ siyasetçiler Serik’i yönettiği için; bir zamanlar bütün işler için Serik’e gelen Manavgatlılar bizi çoktan geçti şehir oldu. Aksu İlçesi daha dün kuruldu bugünkü haline bakın. Serik hep geçmişten bugüne yerinde sayıyor. Yani bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var.”

“Geçmişi Saklamaya Gerek Yok, Ona Destek Olduk, Buna Destek Olduk.”

“Tabii parti olarak bizim de hatalarımız var. CHP olarak biz insanlara dokunmadık, birbirimizle mücadele edeceğiz diye halka görmedik. Ama son kongre ile birlikte göreve geldiğimizden bu yana pandemiye rağmen sürekli sahalardayız, çalışıyoruz. Parti içi çekişmeler yok, her alanda Serik ile ilgili çalışmalarda vatandaşlara gidiyoruz, sivil toplum kuruluşlarına gidiyoruz, ilçenin her sorununda ön alıyoruz, sorumluluk alıyoruz, öncülük ediyoruz. Daha önce biz bunları yapamıyorduk örgütte, bir kısır döngü bir kısır çekişme vardı. Yerel seçimlerde kendimizden ciddi bir aday çıkarıp arkasından devam edemedik. Yani geçmişi saklamaya gerek yok; Habalı’ya destek olduk, ona destek olduk, buna destek olduk. Şimdi son genel seçimlerde İyi Parti bizi geçtiği için onunla beraber olduk. İyi Parti de gitti halkın benimsemediği bir aday gösterdi Serik’te seçimi kaybettik.”

“Serik'te CHP’li Bir Belediye Olacak. Ama Denenmişleri Denemeyeceğiz.”

“Ama ben kongre sonrasında göreve geldiğimizden bu yana 8 aylık süreçte çalışmalarda vatandaşımızda halkımızda şunu görüyorum: Halk artık yeter diyor. Bunu görüyorum izliyorum sahada da, sokakta da görüyorum, her yerde bunu görüyorum. Siyasette ben yok biz varız. İşte göreve geldikten sonra biz ‘Biz’i kurduğumuz için parti içi huzursuzluk yok birlik beraberlik var. Biz hep birlikte biz işimize bakıyoruz, geçmişe değil geleceğe bakıyoruz hep önümüze bakıyoruz. Geçmişte hiçbir zaman Serik Belediyesi’ni alamadıysak bunun suçu bizdedir. Ama şimdi şunu çok iddialı olarak söylüyorum ki önümüzdeki seçimlerde Serik'te Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olacak ama adaylar konusunda denenmişleri denemeden. Serik’in artık o lügati kapatması lazım. Yani üç beş kişinin sıkıştırmış olduğu bir ilçe durumundan Serik’in çıkması lazım kendi içimizden yetiştirdiğimiz siyasetçilerimiz var kendi kökümüzde gelen arkadaşlarımız var. Tabii yerel seçimlerde önce genel seçimler var. Türkiye'de yapılacak bu genel seçimler yerel seçimlere ayna tutacaktır.”

“Erken Seçim Bekliyorum.”

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahalardayız sahalarda terk etmeyeceğiz çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Seçimlerin de öyle dedik denilen şekilde 2023'te değil daha önce 2021 yılı itibariyle erkene alınacağını düşünüyorum. Yani Türkiye 2001 yılı itibariyle her an seçime gidilebilir bunu bildiğimiz için örgütlerimiz de, kadın kollarımız da, gençlik kollarımızda, Belediye Meclis üyelerimiz de hep birlikte sahalardayız. Biz CHP olarak Serik’te de çekişmeyi bitirdik önümüze bakıyoruz. Şu anda CHP üye sayısı bakımından 3 binleri aşmış durumdadır.”

“Serik’in Hakkını Savunmaya Devam Edeceğiz”

Serik Belek ve Kadriye günübirlik alanlarında bulunan sahil sürekli takip ettiklerini belirten CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir; “Üstüne basa basa söylüyorum sahilleri dün olduğu gibi bugün de takip ettik, gelecekte de takip edeceğiz. Serik’in sahilleri konusu çok önemli çünkü bakın sahillerde bizim itiraz ettiğimiz noktalar hala aşılmış değil, onlar hala duruyor. Milletin gözünü boyamak için ufak bir yer açmışlar. Biz burada dimdik duracağız Serik’in hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

Rüşvet İddiası

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen 500 bin TL rüşvet iddiası ile ilgili de konuşan Demir; “Arkadaşlar şimdi Serik’te bu rüşvet olayı hala açıklanmıyor. Kimin yaptığı belli ama söylenmiyor. Bunu genel başkanımız soruyor, biz burada mahkemeye verdik, savcılığa suç duyurusunda bulunduk halen bir cevap alamadık.” Dedi

“Mustafa Yavuz Diye Kimse Yok”

Serik Ziraat Odası ile ilgili odayı halen kayyumun yönettiğini dile getiren Demir odada seçim yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Arkadaşlar bir çiftçi bölgesi olan Serik’te Ziraat Odası seçimi yapılmıyor. 5 yıldır çiftçinin hakkını gasp ediyorlar, bizden başka hiç kimse, hiçbir siyasi parti çıkıp ta bu konuda bir şey söylemiyor. Serik Ziraat Odası’nı kayyum olarak yöneten aynı kişi ANTBİRLİK’i yönetiyor. Aldığımız duyumlara göre bu arkadaş her ay bir kez yurtdışına çıkıyormuş. Niçin çıkıyor? Ticari bir olay için mi çıkıyor? Kimin parasıyla gidiyor? Nasıl gidiyor? Bilmiyoruz. Bu kişi ANTBİRLİK ve Ziraat Odası'na gelmeden iki kamyon bir kepçeyi yönetemedi, satmak zorunda kaldı. Bu kişinin arkasında Mevlüt Çavuşoğlu var arkadaşlar bunu saklamayalım. ANTBİRLİK’i Mevlüt Çavuşoğlu yönetiyor, Serik Ziraat Odası'nı Mevlüt Çavuşoğlu yönetiyor. Bunun arkasında Mevlüt Çavuşoğlu var buna Serik'te kimse itiraz edemez, Mustafa Yavuz diye kimse yok. Benim zamanımda biz ANTBİRLİK’te çalışırken ANTBİRLİK Serik’ten 80 bin ton pamuk alırdı. Arkadaş Antalya genelinden 13 bin ton pamuk alıyor, bunu da çağ atlattık diye övünüyor. Bütün bunların hesabı sorulacak.”

“Serik'te Spor Ağları Var”

Serik Belediyespor ile ilgili sorulara da cevap veren Demir şunları söyledi; “Bundan 1 ay kadar önce Serikspor ile ilgili bir toplantıya katıldık. Serik'te dikkat edin spor ağları var bunlar kimi isterse onlar geliyor bu sistem çok yanlış. Bize göre hiç topa ayağını değmemiş kişiler Serik’ten 600-700 milyar para alıyor bu yanlış bir sistem. Serikspor'un özünde Bizim Serik’ten top oynayacak çocuklar olması lazım. O kadar yetenekli çocuklarımız var ki bu çocukların hepsi dışlanmış bu konu ile ilgili bize yüzlerce şikayet geliyor.”

“Serikspor A.Ş. Olmalı”

“Bizim vatandaşlardan esnaflardan toplayacağımız 50-100 lira ile Serikspor yönetilmez. Ben bu toplantı, ‘Çavuşoğlu nasıl Alanya'yı kurdu ise Turizm Bakanı da otelleri ile Serik Belediye Spor sponsoru olsun’ dedim toplantıda. Serikspor'un şirketleşmesi lazım büyük sponsorları olması lazım bunda da Turizm Bakanı'nın elini taşın altına koyması lazım. Serik spor Anonim Şirketi olarak yola devam etmesi lazım. Menderes Türel Bey de Serik’ten kazanıyor. Menderes Türel Bey gelsin dedim o toplantıda Serikspora Başkan olsun dedim. Bir Cumhuriyet Halk Partisi olarak Serik için ne faydalı ise onun arkasındayız Serik için ne zararlı ise onun da karşısındayız.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi