Serik'te son dönemde artan muz serası projeleri ile birlikte muz alanları 2000 dönüme ulaştı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu ekibi Serik Bilginler Mahallesi'nde bulunan Antalya tarım muz üretim serasında incelemelerde bulundu. Çömezoğlu ve teknik elemanlar işletme yetkilisi Adnan Ünal'dan üretim durum hakkında bilgiler aldılar.

Son yıllarda özellikle 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan dönemde Serik'te çok hızla artan muz üretim alanları yapılmaya başlandı. Bu yatırımlarla birlikte sebze meyve alanında önemli bir üretim üssü olan Serik bu üretim çeşitliliğine muz meyvesini de eklemiş oldu.

Ziraat Bankası'nın düşük faizli ve 7 yıl vadeli geri ödemeli kredi kredileri ile yapılan yatırımlarından sonra 2 bin dekara ulaşan Serik muz seralarından bu sezon, 16 bin ton muz üretimi ile yaklaşık 100 Milyon Türk Lirası tarımsal üretim ve 60 Milyon Türk Lirası kar bekleniyor.

Antalya’da Muz Üretimi

Ziraat Mühendisleri Odası’nın verilerine göre 2019 yılında Antalya'da 200 bin ton üzerinde muz üretimi yapılmış. 2015 yılında 70 bin tonlardan başlayan Antalya muz üretimi son 5 yılda katlanarak artmış. Antalya şu anda Mersin'den sonra en çok muz üretimine sahip olan bölge olarak yer alıyor. Antalya'nın 200 bin ton muz üretimi kapsamında Serik yaklaşık bu üretimin yüzde 8’ini bu yıl itibariyle sağlamaya başlayacak gibi görünüyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi