7 yıldır ilçe başkanı olan Av. M. Cüneyt Güzel'in aday olmadığı MHP Serik İlçe Teşkilatı'nın Olağan Kongresi'nde Hüseyin Yılmaz ilçe başkanı seçildi.

MHP Serik İlçe Teşkilatı'nın olağan kongresi Serik Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. 7 yıldır ilçe başkanı olan Cüneyt Güzel'in aday olmadığı seçimde Salih Tunç, Hüseyin Yılmaz ve Ahmet Can başkanlık için yarıştı. Kongre Divan Başkanlığını MHP Antalya İl Başkanı Cemal Gencer yaptı. Kongreye, Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, MYK Üyeleri Kemal Çelik, Hüseyin Yıldız, eski belediye başkanları Mehmet Habalı (Serik), Remzi Yıldız (Belkıs), Ergüven Yılmaz (Çandır), Cengiz Büyükgebiz (Gebiz), Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Aksu ilçe Başkanı Kemal Kara, Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, MHP Büyükşehir Meclis Gurup Sözcüsü Selçuk Senirli, Serik Ülkü Ocakları Başkanı Mete Erdem, Serik İçe eski Başkanı Mehmet Bölükbaşı, Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Başkan Adayları İl eski Başkanı Ali Adnan Kaya, İl eski Yöneticisi Ali Alpay Bilge, İl eski yöneticisi Atlıhan Bozkurt, Antalya Ülkü Ocakları eski Başkanı Lokman Kaya katıldılar. CHP ilçe eski Başkanı Mehmet Ali Karacan, Abdurrahmanlar eski Başkanı CHP'li Yusuf Gizli, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve oda başkanları da misafir olarak kongreye katıldılar.

 

''Kırdığımız Üzdüğümüz İnsanlar Varsa Helallik Talep Ediyorum. Biz Hakkımızı Helal Ediyoruz''

MHP Serik İlçe Teşkilatı eski Başkanı Mehmet Cüneyt Güzel, 8 yıllık görevinin ardından Milletvekili Aday Adayı olacağı gerekçesiyle İlçe Başkanlığı'na aday olmayacağını açıklamış ve yönetim olarak Hüseyin Yılmaz'ı işaret ederek desteklemişti. Kongrenin açılış konuşmasında veda ettiğini de ifade eden Güzel, ''Bugün 11.'inci olağan kongremizi açarken vedalaşmak istiyorum. Görev yapmış olduğum dönemde şahsımızla ilgili kırdığımız üzdüğümüz insanlar varsa helallik talep ediyorum. Biz hakkımızı helal ediyoruz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz teveccühlerden dolayı teşekkür ederim. Birbirinden değerli dava arkadaşlarımız burada içe başka adayı. Hepsi birbirinden değerli Allah yardımcıları olsun. Kim kazanırsa kazansın kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır'' diye konuştu.

 

''2015 yılında iktidara doğru yürüyelim''

Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise konuşmasında; "Ülkemizin durumu belli ama daha vahim hale geldi. Ankara'da yaşananları görüyorsunuz. Birileri geçim derdinde, birileri Güneydoğu'da paralel devlet kurarken, kimileri saray derdinde, kimileri İmralı ile müzakere derdinde. Almışlar kaleşnikofları yol kesiyorlar. Polisimize kimlik sorar hale gelmiş. Açılım sürecinde öyle bir hale geldi ki adamlar, 'Kürdistan'dan geldik Kürdistan'dan geçiyoruz' diyorlar. Artık bu iş namus meselesi haline geldi. Artık iş, aş derdi değil namusumuzu kurtarmamız lazım. Bu süreçte tek direnen MHP olduğu için de sürekli dedikodu kazanı kaynatıyorlar. Onun için bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatalım. Seçilen arkadaşlarımızın arkasında duralım. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren 2015 yılında iktidara doğru yürüyelim" dedi.

 

''İktidar Hedefimiz Var''

MHP MYK Üyesi Kemal Çelik, Serik kongresinin hayırlı olmasını dileyerek, Serik'te Kadın Kolları'nın kurulmasını önerdi. Çelik, ''Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'de sürekli var olan bir parti. Milliyetçi Hareket Partisi hiç bir zaman değerini kıymetini kaybetmemiştir Türkiye'nin altınıdır. Ne partiler geldi gitti ama Milliyetçi Hareket Partisi Allah'a şükür varlığını sürdürüyor. Hedefimiz birinci parti olmaktır. Bu kongre de hedefimiz iktidar olması gerekiyor. Üç adayımızda bizim canımız ciğerimiz. Hangisi seçilirse başımızın üstünde yeri var. Birini birine tercih etmeyiz. Ben hiç bir il başkanımıza ilçe başkanımıza şuraya oy atalım demem. Bizim Serik'te hedeflerimiz Türkiye de hedeflerimiz var. Genelde ve yerelde hedeflerimizi gerçekleştirsinler. Burada seçilen başkanımız partimizin temsilcisidir. Antalya da iktidar olalım bunu bekliyoruz. Beklentimiz köy köy eve ev dolaşmaktır. Serik'te kadın kollarımız noksandır. Alanya da Manavgat ta var ama Serik'te yok. Yeni İlçe Başkanı ve yönetimimizden beklentimiz bu. Kadın kollarını kuralım. Bunun dışında bize emretsinler biz gelelim dolaşalı çalışalım. Çünkü Serik, Antalya bu ülke bizim. Bu millet bizim ve bu milletin temsilcisi de Milliyetçi Hareket Partisi'dir'' dedi.

 

''Küserek Varabileceğiniz Bir Yer Yoktur''

MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, kongre sonrasında kaybedenlerin küsmemelerini gerektiğini ifade etti. AK parti İktidarını da eleştiren Yıldız, ''12 yıldır bu ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi nereye getirdiğini hepiniz biliyorsunuz. Yüzde 48 oy aldığını biliyorsunuz. Demek ki her şeye rağmen yüzde 48 Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veriyorsa Milliyetçi Hareket Partililerin oturup düşünmesi gerekiyor. İşte bu kongreler, düşüncelerin tartışıldığı toplantılardır. Bu arkadaşlarımız gelecek seçimlerde adalet ve kalkınma partinse oy veren insanımızı nasıl ikna edeceğini tartışacağı toplantılardır. Serik ilçe kongremizde de üç adayımız var. Üçüne de başarılar diliyoruz. Bu kongrelerimizin başladığı gibi bitmesi gerekir. Kaybeden arkadaşımızın kazanan arkadaşımızın ekibi gibi çalışması lazım. İşte bu şekilde insanlarımız ikna edeceğiz. Kazanan arkadaşlardan daha fazla çalışmalısınız. Hedefe böyle varılır. Küserek ayrı düşerek varabileceğiniz bir yer yoktur. Bu ülkenin garantörü, sigortası Milliyetçi Hareket Partisi'dir ve Ülkücülerdir. Yeni yönetimle yapılacak çalışmalarla bu günkü zul yönetimini yıkacak Milliyetçi Hareket Partisi'ni kongreye taşıyacaktır'' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, 400 delegeden 307'si oy kullandı. Hüseyin Yılmaz 201 oyla MHP Serik İlçe Başkanı seçilirken, Salih Tunç 89, Ahmet Can 10 oy aldı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Hüseyin Yılmaz (Başkan), Hasan Çetin, Mustafa Küçükmacar, Erhan Uzun, Süleyman Şahin, Durmuş Eydir, Mustafa Kurt, Ahmet Kahya, İsa Koca, Ali Arıcan, Ali Şimşek, Ahmet Taş, Muhammet Koray Çalık, Ahmet Ali Coşkun, Osman Yıldız, Yetkiner Bilgi, Ahmet Şahin, Osman Kara Çelik.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Ali Seyrek, Veli Karagöz, Veysel Şahin, Nihat Çelik, Şaban Topuz, Osman Ak, Mehmet Akıl, Hüseyin Arkan, Murat Karasu, Ünal Kahya, Fahri Yalçın, Hasan Çolpak, Murat Kara, Sadi Özel, Bülent Tezel, Ramazan Yılmaz, Muhammet Ürker, Osman Mavi.

İL DELEGESİ ASİL ÜYELER

Mehmet Bölükbaşı, Mehmet Cüneyt Güzel, Remzi Yıldız, Hüseyin Yılmaz, Alaiddin Özcan, Musa Durmaz, Adnan Koca, Ali Seyrek, Hasan Ali Başaran, Erhan Uzun, Durmuş Eydir, Süleyman Şahin, Ahmet Şahin, Mustafa Kurt, Osman Yıldız, İsa Koca, Mustafa Küçükmacar, Abdullah Yılmaz, Sabri Koç, Ahmet Taş, Ali Arıcan, Ahmet Kahya, Yetkiner Bilgi, Muhammet Koray Çalık, İsa Kaşlı, Osman Karaçelik, Faik Gök, Özcan Şahin, Ahmet Ali Coşkun, Hasan Çetin, Şevket Alkan, Hüseyin Alkan, Osman Ak, Ali Şimşek, Servet Çetin, Himmet Mert, Ramazan Özen, Murat Atar, Arif Kaya, Yusuf Bilgi, Ufuk Yıldırım, Mehmet Ayaz, Mutlu Yörük.

İL DELEGESİ YEDEK ÜYELER

Ali Uslu, Ramazan Yılmaz, Şaban Topuz, Ali Yılmaz, Ali Seyyar, Fahri Yalçın, Ünal Kahya, Sezai Aynur, Cemal Özdemir, Özcan Özen, Hasan Top, Mustafa Çırpı, Erdinç Gökmen Yıldız, Mahmut Emir, Hasan Çolpak, Mevlüt Ateş, Mevlüt Koç, İbrahim Demirci, Mehmet Ali Bucaklıoğlu, Melahat Altınay Çetin, Osman Seyyar, Hasan Hüseyin Gözer, Mehmet Akif Metilli, Ramazal Daldal, Murat Kara, Veli Mert, Mustafa Koca, Muharrem Kuş, Muzaffer Alkan, Abdulkadir Büber, Nebi Barçın, Raşit Hoda, Hasan Çam, Süleyman Ay, İlhan Emir, Savaş Kuyucu, Rasim Öz, Ahmet Murat Kaplan, Emin Bozova, Ramazan Şimşek, Mehmet Sarı, Dursun Ali Bülüç, Muhammet Bozlar.

 

 

Editör: Haber Merkezi