Özel Serik Çözüm Akademi Anadolu Lisesi’nde PQS sınavında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Serik Çözüm Akademi Anadolu Lisesinde yapılan PQS (Professional Qualification Services) Uluslararası İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenciler Çözüm Akademi Anadolu Lisesi Kurucusu Nihat Güner tarafından ödüllendirildi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında PQS sınav sonuçlarına göre okul birincisi olan Özel Serik Çözüm Akademi Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Akça plaketini Nihat Güner’in elinden aldı. Öğrencilerden Minciye Fidnat Doğancı, Necibe Güner, A. Furkan Topal, İrem Güner, Mustafa Ertan , Alperen Güner, İbrahim Atik ve Reyhan Kaygın ise PQS sınav sonuçlarına göre derece alarak madalyayla ödüllendirildiler .

Başarılı öğrencilerini ödüllendiren Çözüm Akademi Kurucusu Nihat Güner PQS sınavıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Yabancı dil eğitiminde kaliteyi yükseltmeye katkıda bulunmak, öğrencilerin kendi yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil becerilerini geliştirmek ve eğitimleri boyunca ve mesleki yaşamlarında kullanabilecekleri yabancı dil sertifikası almalarını sağlayan PQS sınavı okulumuz tarafından PQS yetkililerince yılda 3 defa gerçekleşmektedir. Kur sistemine dayalı bir sınavdır. Yetkililer tarafından dağıtılan tablet ve kulaklıklarla öğrencilerimiz dinlemeye ve okuduğunu anlamaya dayalı bir sınava girmektedirler. Sınav sonucuna göre kur belirlenerek uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaktadırlar. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İngilizce Öğretmenimiz Zeynep Koca’ya başarısı ve verdiği emeklerden ötürü teşekkür ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi