Yıldırım; “İnandığımız bu yolda bıkmadan, yorulmadan, korkmadan, kararlı bir şekilde yürüyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

Ak Parti Serik İlçe Teşkilatı 7. Olağan Kongresi Cuma günü Serik DSİ Park’ta yapıldı. Ak Parti delegesi tek liste olarak seçime giren Hasan Yıldırım ve ekibine 3 yıllık onay verdi. Kongreye, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti MKYK üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti MKYK üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Tuba Vural Çokal, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediye başkanları, ilçe başkanları, siyasi partilerin Serik ilçe başkanları, STK başkanları, partililer ve delegeler katıldılar.

Divan Başkanlığını Ak Parti Antalya Koordinatörü Alim Tunç’un yaptığı kongrede divan üyeleri; Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ayhan Ateş, Ak Parti İl Yönetimi Kurulu Üyesi Yılmaz Katı, Ak Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz ve Ak Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan’dan oluştu.

Yıldırım; “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrasında kongrenin açılış konuşmasını Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözleri ve kararlılığı ile milletimizin iradesi doğrultusunda 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Ak Partimizin bir parçası, bir neferi olmanın haklı gururuyla sizleri selamlıyorum. Millete hizmet etme yolunda bizleri aynı çatı altında buluşturan, siyaset yapma şansına sahip olduğum partimizin kurucusu Dünya Lideri Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Yine bu dava da Genel Başkanımızın tüm yol arkadaşlarına, devlet büyüklerimize saygılarımı sunuyorum.

Ayrıca üzerinde yaşadığımız bu topraklar için hiç tereddüt etmeden canını veren şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum. Vatanımız için gece gündüz demeden fedakârca çalışan güvenlik güçlerimizi, askerimizi, polisimizi saygıyla ve minnetle selamlıyorum.”

“Vatandaşlarımızın mutluluklarına acılarına ortak olduk”

“2019 Kasım ayında Genel Merkezimizce tarafıma tevdi edilen İlçe Başkanlığı görevi sonrası hızla yeni Yönetim Kurulumuzu oluşturduk. Hedefimiz Partimizi ilçemizde daha da büyütmek ve İlçemize hizmet etmek. Bu amaç doğrultusun da Yönetim Kurulumuzu oluştururken; geçmişte partimizin değişik kademelerinde görev alan arkadaşlarımıza, hiç siyaset yapmamış genç kardeşlerimize ve bayan kardeşlerimize görev verme gayreti içinde olduk.

Yönetim Kurulumuzla birlikte her fırsatta mahallelerimizi teşkilatlarımızı vatandaşlarımızı ziyaret ettik, Vatandaşlarımızın mutluluklarına acılarına ortak olduk. Ana kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile birlikte partimizin üye sayısı artırmak için çalışmalar yaptık. İlçemiz sivil toplum örgütleri ile zaman zaman bir araya geldik, görüş alışverişinde bulunduk. Partimiz iktidarı tarafından inşa edilerek hayata geçirilen Serik Gençlik Merkezimiz için kitap bağış kampanyası düzenledik. Vatandaşımızın dertlerine çözüm olmaya ve Ak Partimizin icraatlarını anlatarak vatandaşlarımızın teveccühünü kazanmaya çalıştık.”

Serik Ak Parti’ye Yeni Bina

“İlçe teşkilatımız için yeni bir bina kiraladık. İnşallah kısa bir süre içinde daha nezih bir ortamda çalışma imkânımız olacak ve vatandaşlarımızı, misafirlerimizi orada ağırlayacağız. Bütün çalışmalarımızda ve ilçemize hizmet etme noktasında desteklerini esirgemeyen başta İl Başkanımıza, Ankara ziyaretlerimize eksiksiz eşlik eden Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum.”

“Vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz”

“Dünyanın ve ülkemizin pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçtiği, kısıtlamaların olduğu, hayatın yavaşladığı, devletlerin sağlık sisteminin çöktüğü bir süreç yaşamaktayız. Devletimizin ve hükümetimizin başarı ile yönettiği bu süreçte, İlçe Teşkilatı olarak vatandaşlarımızdan gelen talepleri, sorunları dinliyoruz, vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Bu zor dönemde Yönetim Kurulu toplantılarımızda, vatandaş ve esnaf ziyaretlerimizde “sosyal mesafe, maske, hijyen” kurallarına dikkat diyoruz. İnşallah bu zor dönemi hep birlikte en kısa sürede atlatacağız.”

“Kararlı bir şekilde yürüyeceğiz”

“Değerli yol arkadaşlarım. Bu kutlu davaya kuruluşundan bu yana destek veren, emek veren Kurucu İlçe Başkanımızdan bugüne kadar görev yapan tüm İlçe Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu üyelerimize, Mahalle Başkanlarımıza, Mahalle Yönetim Kurullarımıza, Sandık Sorumlularımıza, Sandık Müşahitlerimize, Üyelerimize partim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ebediyete intikal etmiş teşkilat mensuplarımızı, özellikle on iki yıl önce aramızdan ayrılan İl Başkanımız Hamza Taş’ı, 10 yıl önce vefat eden 22.Dönem Antalya Milletvekilimiz Fikret Badazlı ve geçtiğimiz günlerde vefat eden önceki dönem Konyaaltı İlçe Başkanımız Mehmet Rıfat Durukan’ı da rahmetle anıyorum.

Değerli Kongre delegelerimiz. Onay vermeniz halinde partimizi daha yukarılara taşımak için hep beraber çalışacağız. Dünya mazlumlarının, ezilenlerin umudu, Ak Partimizin Genel Başkanı, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a layık olabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve inandığımız bu yolda bıkmadan, yorulmadan, korkmadan, kararlı bir şekilde yürüyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Serik’e Övgü

Milletvekilleri ve İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın konuşmalarından sonra ise son olarak kürsüye AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir konuşmasını yapmak üzere davet edildi.

Serik yolunda Isparta ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ifade eden Genel Başkan Erkan Kandemir; “Kendilerine efendim dedim biz bugün nasip olursa önce Serik'te olacağız sonra Muratpaşa'da olacağız dedim. Tabii Cumhurbaşkanımız Serik deyince hemen durdu, ‘Hemşerilerime selam söyle biz orayı seviyoruz ve belediye başkanımız başta olmak üzere tüm teşkilatın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum çok iyi işler yapıldığına inanıyorum. Bizim anlam dünyamızın birebir örtüştüğü gönlümüzün aynı aktığı aklımızın aynı çalıştığı bir ilçedir burası. Hemşerilerimiz Türkiye'nin birçok ilçesinde bizi çok iyi anlarlar ama Serikliler en iyi anlayanlardır’ dedi Genel Başkanımız. Ben de bugün burada heyecanı görünce buna bir kez daha şahitlik etmiş oldum.”

“İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.”

“Bizler ideallerine hayallerine yaslanmış bir ekibiz. Bizler bu ülkede çok şey başardık ve kendi yolumuzu kendimiz inşa ettik. Eğer yürüdüğünüz yol çok konforlu ise kaybolmuşsunuz demektir biz buna inanıyoruz. AK Parti dün, ‘Şu yoldan yürüyeceksiniz’ diye tarif edilen bu ülkeye ‘Hayır gerekirse kendi yolumuzu kendimiz çizeriz ve kendimize yeni yollar açarız’ diyen bir siyasal harekettir. İşte bunun için ‘iman varsa imkan da vardır’ diyor Cumhurbaşkanımız. Onun için biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.”

“Hakkın, hukukun yanında duracağız’ diye haykıran liderin arkasında siyaset yapmak..”

“Bizden bulunduğu makam ve mevkileri emanet gözüyle bakan insanlarız bunu da Cumhurbaşkanımızdan öğreniyoruz. Milletine asla yalan söylememiş, milletin aleyhine olacak hiçbir meselenin içinde olmamış bir liderin arkasında siyaset yapıyoruz. İki gün önce Birleşmiş Milletler kürsüsünden tüm dünyaya bir kere daha hiçbir dengeye yaslanmadan, ‘Hakkın, hukukun yanında duracağız’ diye haykıran ‘bütün insanlar eşittir’ diyerek gücün güçlünün yanında değil hakkın haklının yanında duran liderlik nasıl olurmuş onun manifestosunu adeta ilan eden liderin arkasında siyaset yapmak bir ağırlık yükler omuzlarımıza. Haktan yana taraf olan hukukun ardından giden daha adil bir dünya özlemi ile yeryüzündeki vesayete kafa tutan bu kadroları hayırla yad edilecekler bir gün kuşkusuz.”

“Erdoğan'ın yanında aslanlar gibi mücadele edeceğiz.”

“Yeni bir siyaset dili inşa ediyoruz sıradan bir siyasi mücadele yaptığımızı asla düşünmeyelim. Biliyoruz kötülükleri yok edemeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz onun için el ele vereceğiz Gönül gönüle vereceğiz Birbirimize sahip çıkacağız ülkemize sahip çıkacağız tarihin bu en keskin dönemecinde omuzlarımıza bırakılmış bu sorumluluğun gereğini yapıp Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında aslanlar gibi mücadele edeceğiz.”

Konuşmalardan sonra ise seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda 3 yıllığına göreve gelen 30 yönetim kurulu üyesi ve 31 il delegesi seçildi.

Hasan Yıldırım başkanlığındaki Ak Parti Serik İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdullah Ali Ulutaş

Abdurrahim Umutlu

Abdulkadir Büyükkurt

Ali Ay

Alper Gönül

Ecir Akıl

Ecir Oğuz Alkan

Emin Okudan

Funda Karakaya

Halil Deligöz

Hasan Öztürk

Mehmet Koca

Muhittin Çağlar

Mustafa Kaya

Nida Gökoğlu

Osman Er

Osman Kozan

Songül Doğan

Ümit Ünal

Yavuz Selim Kısıkkaya

Cevriye Yıldız

Abdullah Kızılkaya

Havvana Demir

Mehmet Anıl

Mücahit Mindiloğlu

Zühra Korkmaz

Sinan Buharalı

Ali Aksu

Mehmet Avcı

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi