Erdoğan; “Eğitim-öğretim daha fazla ötelenmemeli, gerekli tedbirler alınarak bir an evvel 'Yüz yüze' eğitime geçilmelidir.”

Eğitim Bir-Sen Serik İlçe Başkanı Erdal Erdoğan yazılı bir basın açıklaması yaprak yüz yüze eğitimin gerekli tedbirleri alarak bir an önce başlamış gerektiğini söyledi. Okulların kapalı olduğu dönemlerde eğitim kayıplarının olduğunu belirten Erdoğan, ‘DYK kursları, açık, özel okullar kurs, etüt vb. şekillerle açık, bu durum öğrenciler arasında telafisi mümkün olmayan eşitsizliklere sebep olabilir.’ Dedi.

Yol, köprü vb. başka herhangi bir yatırımın 5 ay sonra yapılabileceğinin mümkün olduğunu belirten Erdoğan, ancak bir çocuğun hayatında ve eğitiminde oluşabilecek boşluğu telafi etmek yada açığı kapabilmenin bir yıl sonra mümkün olmayacağını ifade etti.

Erdoğan; “Eğitim-Öğretim daha fazla ötelenmemeli”

Gerekli önlemlerin sadece kağıt üstünde olmaması gerektiğini belirten Eğitim Bir-Sen Serik İlçe Başkanı Erdal Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eğitim ve sağlık şu an Türkiye'nin en önemli gündemidir. Eğitim ve Öğretim bir an evvel yüz yüze başlamalıdır. Şu an geçen zaman çocukların eğitim hakkından ve geleceğinden gidiyor, sokaklar aktif, işyerleri açık, AVM’ler açık, sanki okullar açıldığı zaman kıyamet kopacak yer yerinden oynayacak gibi yaklaşımları doğru bulmuyoruz.

Okulların kapalı olduğu her an çocuklarda öğrenme kayıpları oluşuyor, söz konusu olan eğitim ve insan, bu çocukların hiç birinin yedeği yok ve her bir çocuğumuzun hem sağlığı hem de eğitimi hepimiz için son derece kıymetli. Okullarımızda DYK Kurslarımız açık, özel okullar kurs, etüt vb. şekillerle açık, bu durum öğrenciler arasında telafisi mümkün olmayan eşitsizliklere sebep olabilir, belki yolu, köprüyü, yada başka bir yatırımı 3/5 ay sonra yapmak mümkün, ancak bir çocuğun hayatında ve eğitiminde oluşabilecek boşluğu telafi etmek yada açığı kapabilmek bir yıl sonra mümkün değildir. Başta sağlık ve eğitim Türkiye'nin en önemli gündemi ve sorunudur, bu konu ciddiyetle üzerinde durulmalı ve değerlendirilmelidir. Kronik rahatsızlığı ve kaygısı olan öğrenciler bakanlığımız EBA sistemi üzerinden eğitimlerine devam edebilir uzaktan eğitimini alabilir. Eğitim-Öğretim daha fazla ötelenmemeli, gerekli tedbirler alınarak bir an evvel 'Yüz yüze' eğitime geçilmelidir. Gerekli tedbirlerden kastımız ve beklentimiz ''ben yazıyı gönderdim siz gerekeni yapın'' olmamalıdır. Okulların gelir kaynakları Okul ile birlikleri, kantinler ve hayırseverlerdir. Okul aile birlikleri Mart 2019 tarihinden bu yani aktif değildir, kantin gelirleri durmuştur, kaldı ki kantin geliri olmayan öğrenci sayısı az olan okullarımız vardır. Bir an evvel okullara öğrenci sayısına göre ödenek ve bütçe verilmeli okul idareleri, öğretmenler ve okul aile birlikleri bu çıkmazdan ve sıkıntıdan kurtarılmalıdır.”

“Ek ders ücretleri”

“Öğretmenlerin ek ders belirsizliği ve mağduriyeti toplum önünde bu konunun gereksiz yere gündem meşgul etmesi son derece üzücü ve kırıcıdır. Ek ders ücretleri ile ilgili ödenecek, ödenmeyecek, kurslar hafta içi olursa maaş karşılığı, hafta sonu olursa ödenecek gibi karmaşaya son verilmelidir. Son toplu sözleşmede elde edilen kazanım gereği okullarda yapılan normal ders programı karşılığına gelen ek ders ücretleri ödenmeli bu gereksiz ve toplumda öğretmenin itibarını zedeleyen tartışmalar son bulmalıdır. Bu konuda yetkili sendika olarak bakanlığa yazılı başvurumuzu yaptık, yasal olarak ta dava açtık. Konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Eğitimcileri yıpratmayalım, örselemeyelim.”

“EBA ve değişik şekillerde yapılan eğitim sadece ekran başında geçirilen zaman değildir. Öğretmen gün boyu derse hazırlık, Whatsupp gruplarında öğrenciler ve veliler ile her türlü desteği vermekte çalışmakta ve pandemi sürecinin kayıplarını kapatmak için fedakarca çalışmaktadır. Bunu yaparken de hiç gocunma rahatsızlık duymadan aşkla ve şevkle yapmaktadır. Ek ders ücretlerini bahane edip öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmanın ne eğitime ne de ülkeye bir katkısı yoktur. Kamu hizmeti olarak yapılan her meslek kıymetli ve özeldir kuşkusuz. Ancak hiç bir meslek grubu yoktur ki velileri, öğrencileri ve eğitim paydaşları ile özel telefonları aracılığı ile Whatsupp grupları kursun, 24 saat irtibat halinde olsun, her an ulaşılsın, sorular sorulsun, hiç erinmeden gocunmadan cevaplar verilsin, işyerini temizlesin boyasını badanasını yapsın, yıkasın ve her türlü elini taşın altına koysun. Bu eğitime ve eğitimciye bakışımızı oluştururken hepimizin bakması gereken açı olmalı ve ona göre cümle kurmalıyız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimci ve eğitim çalışanlarını, eğitimin paydaşlarını yıpratmayalım, örselemeyelim. Öğretmenlerimizden gelen ''hocam elimizde telefon, önümüzde sürekli bilgisayar ve gerçekten çok yorulduk inşallah okullar kısa zamanda açılır'' mesajları okula ve öğrencilerimize duyduğumuz özlemin en büyük göstergesidir.”

“Normale dönmek için çaba sarf etmeliyiz”

“Tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde zor bir süreçten geçiyor, bu süreçte hepimize düşen görev; uyarılara ve tavsiyelere harfiyen uymak bir an evvel normale dönmek için çaba sarf etmektir, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak, sürece olumlu katkı sunmaktır. Bu süreçte okulların eğitim öğretime hazır olması için elinden gelen çabayı gösteren başta yardımcı hizmetler personellerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Pandemi sebebiyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza, milli eğitim çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz mekanları cennet olsun. İnşallah en kısa zamanda okullarımız çocuklarımızın sesleri ile cıvıl cıvıl dolar ve ülkemizin imarı ve inşaası için var gücümüzle çalışmaya devam ederiz.

Son olarak bu yıl emekli olan meslektaşlarımıza sağlıklı sıhhatli bir emeklilik hayatı diliyoruz. İlçemizden başka illere ve ilçelere tayinleri çıkan öğretmen, memur ve yardımcı personel arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor ve yolunuz açık olsun diyoruz. İlçemize yeni atanan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, tayini ilçemize çıkan arkadaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz diyoruz. Ülkemizin en büyük emek örgütü ve yetkili sendika olarak eğitime, eğitimciye ve ülkemize katkı sunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi