ÇOK nadir görülen, doğuştan kalp rahatsızlığı olan Deniz Çelikten (18), Alanya Anadolu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Op. Dr. Nurzhan Narymbetov tarafından yapılan cerrahi operasyonla sağlığına kavuştu.

Kalp çarpıntısı, nefes alamama ve şiddetli halsizlik nedeniyle 112 Acil Servis aracılığıyla Alanya Anadolu Hastanesi'ne getirilen Deniz Çelikten, yapılan cerrahi operasyonla sağlığına kavuştu. Acilde ilk muayenesi ve tanısı Kardiyoloji Uzm. Dr. Halil Olcay Eldem tarafından gerçekleştirilirken, cerrahi operasyon ise Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Op. Dr. Nurzhan Narymbetov tarafından yapıldı.

Acilde ilk muayeneyi gerçekleştiren Dr. Halil Olcay Eldem, “Hasta bize 112 Acil Servis aracılığıyla bildirildi. Akciğerlerinde ödem olduğu, tomografisinin çekildiği ve tomografisinde Covid-19 şüphesi olduğu 112 tarafından bildirildi. Tomografisini incelediğimizde Covid-19 pnömonisi olduğuna pek ihtimal vermedik. Yaptığımız muayene ve anjiyografik incelemeyle durumu netleştirdik. Hastamızın doğuştan kalp hastası olduğunu tespit ettik ve cerrahi ekibimize haber vererek birkaç saat içerisinde ameliyata aldık" dedi.

DOĞUŞTAN BİR HASTALIK

Başarılı bir operasyon yürüttüklerini belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Nurzhan Narymbetov ise “Hastamızda, aort kökünde doğuştan olan sinüs valsava anevrizma dediğimiz bir hastalık vardı. Çok nadir, doğuştan bir hastalık. Onun incelmesi ve sağ kalp boşluğuna yırtılması sonucu gelişen acil bir durumdu aslında. Tanı konulduktan sonra ameliyata alındı ve ekibimizle birlikte başarılı bir şekilde ameliyatı yapıldı" dedi.

'HER ŞEY YOLUNDA'

Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Deniz Çelikten, hastaneye gelmeden önce yaşadığı sıkıntılarını şöyle anlattı:"Akşam üstüydü lavaboya giderken bir sıcaklık bastı. Birden nefesim kesildi. Kalbim çok hızlı atmaya başladı. Halsizliğim ve baş ağrımın artmaya başladığını ve kötü olduğumu fark ettim. Sonra da hastaneye götürdüler."

Çelikten, şu an her şeyin yolunda olduğunu, kendini iyi hissettiğini, doktorlardan ve hastaneden çok memnun kaldığını söyledi. DHA

Editör: Haber Merkezi