Aksu ilçesinde susam ve pamuk hasadı başladı. Susamın bu yıl kilogram fiyatının 16-18 lira arasında alıcı bulması bekleniyor.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 1200 dekar arazide çiftçiler susam yetiştiriyor. Yetişen susamları hasat eden çiftçilerin tarlalarında bugünlerde hummalı bir çalışma sürüyor. Susamları silkme işlemiyle ortaya çıkaran çiftçiler, kavurucu sıcakta tarlada ter döküyor. Aksu Kaymakamımı Aydın Ergün ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, ilk silkme işlemine eşlik ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

İçerdiği yüzde 25'lik proteinle ve tohumlarından çıkarılan yüzde 50- 60'lık yağla önemli bir gelir kaynağı da olan susamın bu yıl üreticinin yüzünü güldüreceğini belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, Aksu'nun verimli topraklarında iyi tarımla dekarda 100- 130 kilogram arasında verim alınan susamın bu yıl kilogram fiyatının 16-18 lira arasında alıcıya ulaşacağını söyledi.

Susamın ardından hasadı devam eden pamuk tarlalarına da ziyaret gerçekleştiren Ergün ve İnal, 17 bin dekarlık alanda pamuk üretimi yapan çiftçilere bol kazançlı bir hasat dönemi dileğinde bulundu. Kaymakam Ergün, bir pamuk tarlasında hasat yapan çiftçinin traktörüne de binerek birlikte hasat yaptı. DHA

Editör: Haber Merkezi