Vergi indirimi, içme ve kullanma suyu indirimi ve benzeri gibi avantajları olacak olan kırsal mahallelerin hangi mahalleler olacağına Serik Belediye Meclisi karar verecek. Bize göre ilgili madde daha da genişletilmeli.

Gazetemizin bugünkü manşetinde gördüğünüz üzere mevcut Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik yapılacak. AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği kanun teklifi yasalaştığı takdirde Serik’te eskiden köy olan daha sonra kanun değişikliği ile mahalleye dönüşen yerleşim bilimlerinden bazıları ‘kırsal mahalle’ statüsü kazanabilecek.

Vergi indirimi, içme ve kullanma suyu indirimi ve benzeri gibi avantajları olacak olan kırsal mahallelerin hangi mahalleler olacağına ise Serik Belediye Meclisi karar verecek. Tabii ki Serik Belediye Meclisi’nin alacağı bu kararların Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması gerekiyor.

İlgili madde genişler mi?

Büyükşehir sınırları içinde geçmişten köy olarak gelen daha sonra ise mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde zamanla vatandaşların birçok sorun ve şikayeti de ortaya çıktığı belirtilmişti. Konu ile ilgili yapılan detaylı araştırma ve anketler aradan geçen 8 yıllık süreçte bu noktaları ortaya koyuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonlarında bulunan söz konusu kanun teklifin köylerde yaşayan vatandaşların bu sorunlarının çözümlerinin de eklenerek genişleyip genişlemeyeceğini şu anda bilmiyoruz. Bunu hep birlikte kanun TBMM Genel Kurulunda yasalaşınca göreceğiz.

Meclis Üyeleri Karar Verecek

Bu aşamada önemli olan Serik’in 66 mahallesinin hangilerinin ‘Kırsal Mahalle’ statüsüne geçeceği; hangi mahallelerin, hangi muhtarların bunu isteyip istemeyeceği. Tabii en önemlisi de Serik Belediye Meclis Üyelerinin hangi mahallelere ‘Kırsal Mahalle’ statüsü haline getirip onaylayacakları.

Bize göre şimdiden meclis üyelerine çalışmak düşüyor. Serik Belediye Meclis üyeleri bu yerleşim birimlerinde vatandaşlara görüşüp hazırlıklarını ona göre yapmaları ve yerinden yönetimle karar vermeleri gerekir.

Editör: Haber Merkezi