Her yıl Ekim ayında başlayan ticari, eğitim vb. alanlarda bu yıl zor bir süreç yaşanıyor.

Her yıl bu aylarda tatilin sona ermesi ile birlikte başlayan kış sezonu ile okullar açılır eğitim başlar ve ticari hayat hızlanırdı. Anca 2020 yılının başlarında dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi süreci ile birlikte bu yıl her alanda zor bir süreç yaşanıyor. Serik’te de etkisi her alanda hissedilen pandemi süreci bu yıl kış sezonunun başlamasına negatif etkisi oldu.

Okulların açılamaması ve önümüzdeki dönemde de kademeli olarak seyreltilmiş bir şekilde açılma ihtimali sezon için çok zor bir dönemi işaret ediyor. Eğitim Serik’te yaklaşık 25 bin öğrenci 2 bin eğitim çalışanı ile başlı başına bir sektör halinde. Yine eğitim ile doğrudan ve dolaylı olarak ilgili olan yüzlerce esnaf ve işletme var. Büyük bir zincir olan eğitim dünyası toplumu her açıdan etkiliyor. Ancak sağlık özellikle çocuklarımızın sağlığı her şeyden önce geldiği için hep birlikte bu süreci en iyi şekilde atlatmak için maddi ve manevi olarak kenetlenmeliyiz.

Yine her yıl Ekim ayı ile başlayan sezonda ticari hayat yaz aylarına göre daha da hızlanır. Pandemi süreci ile birlikte maalesef ticarette de tüm dünyada olduğu gibi Serik’te de durağanlık meydan geldi. Sadece merkeze değil Kadriye, Boğazkent, Belek gibi sahil bölgelerindeki esnaflarda ve işletmelerde de bu durağanlıktan şikayet var. Otellerde turist sıkıntısı olmamasına rağmen turistlerin çarşı pazara çıkmadıklarından söz ediliyor bu da esnafın iş yapamaması demek oluyor.

Benzeri her alanda yaşanan ve görünen bu yılki sezonun zor bir sezon olarak devam edeceği yönünde. Ancak yine de aşıların başlaması vb. gibi etkenlerle herkesin umudu önümüzdeki yıl içerisinde pandeminin sona yaklaşacağı ve bu zor dönemin aşılacağı yönünde bizim de temennimiz bu yönde.

Editör: Haber Merkezi