İlkokullar ile, orta ve lise son sınıfların açılması ile Serik’te yaklaşık 11 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik’te de ilkokullar, 8 sınıflar, lise hazırlık ve 12 sınıflarda yüz yüze eğitim başladı. Yüz yüze eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin okul müdürlüklerinin aldığı pandemi önlemleri kapsamında başladı. Okullarda her türlü hijyen temizlik dezenfekte çalışmaları yapıldıktan sonra öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uyarak sıralarına oturuyorlar, maskelerini takıyorlar.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitme başlayan okulları ziyaret ederek yüz yüze eğitim öğretimin ilk gününde denetimler yaptı. Ekiz, hem okul idarecileri ile hem öğretmenler ile görüştü eksiklik aksaklık olup olmadığını belirlemek için istişarede bulunu. Sınıfları da ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz öğrencilere de iyi bir eğitim öğretim yılı diledi. Minik öğrencilere sağlıklı dersler diledi.

Yaklaşık 11 Bin öğrenci eğitime başladı

Serik'te 34’ü devlet, 3'ü özel olmak üzere toplam 37 ilkokul, 35’i devlet 4’ü özel olmak üzere 39 ortaokul ve 5'i özel 11'i devlet olmak üzere 16 lise var. İlkokul 1. Sınıflarda hem devlet okullarında hem özel okullarda olmak üzere toplam 2010 öğrenci var. İkinci sınıflarda 1934 öğrenci, 3. Sınıflarda 2035 öğrenci, 4. Sınıflarda ise 1962 öğrenci eğitim görüyor.

Ortaokul 8. sınıflarda bin 763 öğrenci eğitim görüyorken; lise son sınıflarda yani 12. Sınıflarda ise toplam bin 293 öğrenci eğitimini sürdürüyor. 12 Ekim itibariyle Serik'te bu sınıflarda eğitim gören 11 bini aşkın öğrenci yüz yüze eğitime başlamış oldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi