Yazar İdris Aydın’ın ikinci kitabı, ‘Tabutluklardan TBMM’ye MHP’nin Tarihi -Alparslan Türkeş’in Liderliği’ yayınlandı.

Gazeteci, yazar, sivil toplum aktivisti ve eğitimci İdris Aydın, ilk kitabı olan ‘Okyanus Ötesinde Fitne; FETO’den sonra Tabutluklardan TBMM’ye MHP’nin Tarihi -Alparslan Türkeş’in Liderliği’ kitabını da okuyucuları ile buluşturuyor.

Genel anlamda milliyetçilik ve Türk Milliyetçiliği ile başlayan kitap; Alparslan Türkeş’in hayatı, liderliği, MHP’ öncesi, çok partili hayata geçiş yılları, askeri darbeler, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50 yılı aşkın tarihinden kesitler vererek devam ediyor.

Gazeteci, yazar, eğitimci İdris Aydın, Tabutluklardan TBMM’ye MHP’nin Tarihi -Alparslan Türkeş’in Liderliği’ kitabının önsüzünün girişine şöyle başlamış: “Başbuğ Alparslan Türkeş’i tanımak, onunla aynı idealleri, fikirleri ve heyecanı paylaşabilmek bir Türk aydını için en büyük şereftir.”

Girişinde resim ile birlikte Merhum Alparslan Türkeş’in; “Ülkücüler insanlık alemi içinde ne uşak olmayı ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen, şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır.” sözleri ile başlayan kitap yine Türkeş’in ülkücülere birer talimatı ve düstur olarak söylediği ve miras olarak ülkücülük tarihine geçen sözleri ile sona eriyor.

Gazeteci, yazar İdris Aydın, ‘Tabutluklardan TBMM’ye MHP’nin Tarihi -Alparslan Türkeş’in Liderliği’ kitabının ilk imza gününü Perşembe günü saat 10.00-13.00 arasında Nur pastanesi Salı Pazarı şubesine yapacak.

İdris Aydın Kimdir?

Gazeteci, yazar, sivil toplum aktivisti ve eğitimci İdris Aydın, 1964 yılında Tokat’ın Erbaa İlçesinde doğdu ilk ve orta öğrenimini Erbaa ilçesinde tamamladı. 1984 yılında Erzincan Eğitim Yüksek Okulu'ndan mezun olan Aydın Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde lisansını tamamladı.

Gazeteci, yazar, sivil toplum aktivisti ve eğitimci İdris Aydın çeşitli dergi ve gazetelerde yazı ve şiirler yayınladı. Yazarın daha önceden yayınlanmış, ‘Çocuklar Ağlamasın’ ve ‘Gülerek Gir Şehre’ adlı kitapları bulunmaktadır. ‘Okyanus Ötesinde Fitne; FETO’ kitabı ise yazarın araştırma-inceleme dalındaki ilk kitabıdır. Aydın 2020 yılı Ekim ayında ise ikinci kitabı olan ‘Tabutluklardan TBMM’ye MHP’nin Tarihi -Alparslan Türkeş’in Liderliği’ kitabını yayınladı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi