Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında Serik ile ilgili 9 madde ilgili komisyonlarında geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Pazartesi saat 14.00’da yapıldı. 176 maddeden oluşan toplantı gündeminde Serik 9 madde ile yer aldı. Serik ile ilgili maddeler imar konusunda olduğu için ilgili komisyon da doğal olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülerek meclise gelen maddelerin ilki Cumalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Serik Millet Bahçesi ile ilgili 20. madde oldu. Komisyonda kabul edilen madde Serik Belediyesi’nin talep ettiği şekilde mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

Kabul edilen madde ile 1541 ada 2 parsel ile 616 ada 1 parsel arasında kalan yol kaldırılarak park olarak planlanmış oldu.

Kürüş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 6623,6624 ve 1920 adalar ve çevresinde düzenlemelere yapılan itirazları konu alan 54. Maddede ise Serik Belediyesi’nde geldiği şekilde yapılan itirazların reddi şeklinde kabul edildi.

55. ve 56. maddelerde yer alan Eminceler ve Yeni Mahallelerinde yapılması planlana imar değişikliklerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda kabul edilmeyerek; Serik Belediyesi’ne iade edilmesi doğrultusunda oluşan komisyon raporu da mecliste kabul edildi.

Etler Mahallesi’nde yapılacak olan imar planı değişikliğinin yer aldığı 57. Madde ise Serik Belediye Meclisi’nden geldiği şekli ile kabul edildi.

Merkez Mahallesi, 251 Ada 14 parselin ‘Konutaltı Ticaret Alanı’ kullanımına ayrılmasına Uygulama İmar Planı Değişikliğinin yer aldığı 58. Madde de belediyesinden geldiği şeklinde kabul edildi. 59. Madde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda raporu doğrultusunda mecliste kabul edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında Serik’i ilgilendiren diğer iki madde; 87. Ve 133. Maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi