Serik’te Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı (ORKÖY) kedisi ile vatandaşlara traktör verildi.

Serik’te, Orman Bölge Genel Müdürlüğü, Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı (ORKÖY) tarafından Üretim Mekanizasyon Projesi kapsamında Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Serik Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylüsü 3 vatandaşa bir kısmı hibe, bir kısmı faizsiz kredili olmak üzere traktör verildi.

Serik Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen traktör teslim törenine Serik Orman İşletme Müdürü Özgür Cılız, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri, traktörü alan Murat Karadeniz, Mehmet Ali Kök, Veli Gök ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Traktör teslim töreninde konuşan Serik Orman İşletme Müdürü Özgür Cılız, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Üretim Mekanizasyon Projesi kapsamında üreticilere 3 adet Traktör, 2 adet Tomruk Çekme Vinci ve 1 adet sera verildiğini ifade etti. Cılız; “Proje yapılan başvurular değerlendirilmek sureti ile 3 çiftçimize traktör, 2 vatandaşımıza tomruk çekme Vinci ve 1 çiftçimize Sera veriyoruz. 3 traktör için 330 bin lira, 2 Tomruk Çekme Vinci için 70 bin lira 1 sera içinde 42 bin liralık olmak üzere toplam 442 bin lira destekte bulunuldu. Toplam miktarın yüzde 20 si olan 88 bin 400 lirası hibe, 353 bin 600 lirası ise 1 yıl ödemesiz, 7 yıl geri dönüşümlü faizsiz kredi ile ödemeli, Bu arkadaşlardan tomruk çekme vinci alanlar ormanda çalışarak geri dönüşümünü sağlayacak ve ödemelerini yapacaklar.” dedi.

Konuşmanın ardından traktör alan Haspınar Mahallesi’nden Murat Karadeniz, Demirciler Mahallesi’nden Mehmet Ali Kök ve Veli Gök’e traktörlerin anahtarları Serik Orman İşletme Müdürü Özgür Cılız, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri tarafından verildi.

Diğer taraftan Haspınar Mahallesi’nden Osman Tekyıldız ve Yumaklar Mahallesi’nden Adem Özkan’a Tomruk Çekme Vinci, Etler Mahallesinden hasan Yıldırım’ada Sera desteğinde bulunuldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi