Serik’te ‘Okulum Temiz Belgesi’ni ilk alan kurum olan Cenap Düzgün Eğitim Kurumları’na belgesi düzenlenen bir törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Okulum Temiz Projesi' kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokolü gereğince, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla Okulum Temiz Belgesi'ni almaya hak kazanan okullar Okulum Temiz Belgesi’ni alabiliyorlar.

Bu kapsamda da hazırlıklarını yaparak başvuruda bulunan Cenap Düzgün Eğitim Kurumları da TSE tarafından protokol kapsamında tescillenen Serik’teki ilk okul oldu. Okulun belgesini telim etmek için bir tören düzenlendi. Törene, Serik İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Güven, İbrahim Türkmen, CD Kurucusu Fatih Karaca ve Cenap Düzgün Eğitim Kurumları yetkilileri katıldılar.

Karaca; “Tüm fiziki önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz.”

“Sağlıklı bir okul ortamı oluşturabilmek amacıyla alınabilecek tüm fiziki önlemleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirten Cenap Düzgün Eğitim Kurumları Müdürü Aslıhan Karaca törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Güvenli okul-güvenli gelecek anlayışıyla hareket ederek COVID-19 tedbirleri kapsamında ‘Okulum Temiz Belgesi’ni aldık. COVID-19 salgını tehlikesine karşı öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin sağlığını korumak için üst düzey önlemler aldık. Okulumuzda gerçekleştirilen denetimler sonucu ‘TSE COVID-19 Okulum Temiz Belgesi’ni Serik’te almaya hak kazanan ilk okul olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizle bir an önce ve sağlık içinde buluşmak için her türlü tedbiri almak temel önceliğimizdir. Öğrencilerimize daha sağlıklı bir okul oluşturduğumuzu belgelendirmek bizleri şehrimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına onurlandırmıştır. En değerli varlıklarımız olan öğrencilerimize okulumuzun kapısından itibaren temiz bir ortam sunuyoruz. Ayrıca sosyal mesafe ve maske-siperlik konuları da bizim için çok önemli. Bu hususu gerek okulumuzun ilgili alanlarına koyduğumuz uyarı işaretleri gerekse öğretmen ve ilgili personelimize vermiş olduğumuz eğitimlerle sürekli şekilde denetim altında tutuyoruz. Ayrıca okulumuza ateş ölçümleri yapılarak giriş yapmakta ve her öğrencimizin günlük ateş ölçümleri ayrı ayrı kayıt altına alınmakta. Gün içerisinde de belirli aralıklarla ateş ölçümlerine devam edilmektedir. Okulumuzun her alanına öğrencilerimizin kolaylıkla erişebileceği dezenfektanlar ve maske–eldiven atık kutuları yerleştirdik. Kurum olarak beklentimiz bu salgının en kısa sürede son bulması ve okullarımızın tam kapasite olarak açılmasıdır.”

Ekiz; “Okullarımızın yüzde 70’i başvuruyu gerçekleştirdi”

Serik İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz ise konuşmasında şunları söyledi; “2020 yılı Mart ayında COVİD 19 gerçekleşti ve okullar kapandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü arasında bir protokol yapıldı ve bir kılavuz hazırlandı. Buradaki amaç okuldaki öğrencilerimizin daha temiz daha sağlıklı daha tedbirli daha güvenli bir ortamda eğitim almasıydı.

Daha sonra bu protokol çerçevesinde her ilde bakanlığımız tarafından ekipler oluşturuldu. Antalya'da 40 kişilik bir teknik ekip var bizim ilçemizde de 3 kişilik bir ekip var. Okulun Temiz Belgesi alabilmek için tüm okullarımız yayınlanan kılavuz çerçevesinde hazırlıklarını yaptı.

Bugüne kadar ilçemizdeki okullarımızın yüzde 70’i bu başvuruyu gerçekleştirdi. Teknik ekipler bu başvuruları sıraya koyarak tek tek okulları denetliyor. Antalya'da okul sayısı çok fazla olduğu için sıra ile bütün ekipler okullara geliyorlar ve okulları denetliyorlar kılavuza uygun olan okullara da Okulum Temiz Belgesi veriliyor.

Özel okullarımızda yapılan uygulamada ise biraz daha farklılık arz ediyor. Şöyle ki özel okullarımız bu bölgeyi Türk Standartları Enstitüsü'nden alıyorlar. Özel okullar arasında bu belgeye ilk olarak ilçemizde Cenap Düzgün Okulu aldı. Ben kendilerini tebrik ediyorum, tüm çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

İnşallah Serik'te tüm devlet okullarımız ve tüm özel okullarımız bu belgeyi alırlar. Çünkü bu belgenin olması, okul için, veli için, öğrenci için bir ayrıcalıktır. Bu belge sahibi olan okula veli çocuğunu çok rahat bir şekilde gönderebilir. Bu belgeye sahip olan kurumlarımız Türk Standartları Enstitüsü ile Bakanlığımızın arasında yapılan protokoldeki kılavuzdaki standartlara uygun bir okul anlamına gelmektedir.”

Yapılan konuşmalardan sonra Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, Okulum Temiz Belgesi’ni kurum yetkililerini teslim etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi