ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), üniversiteler ve iş dünyası arasında işbirliği sağlamak amacıyla protokol imzalamaya devam ediyor.

ANTGİAD ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) bağlı Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu arasında işbirliği sağlamak amacıyla protokol düzenlendi. Protokolu, ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert ve Okul Müdürü Doç. Dr. Osman Akın imzaladı.

Başkan Osman Sert, üniversiteler ve iş dünyası arasında işbirliği sağlamak ve bu işbirliği için mekanizmalar üretmenin, bilginin uygulamaya dönüştülmesi açısından ve günümüz dünyasının ihtiyaçları bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Sert, eğitim ve öğretim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin kariyer gelişimi, girişimcilik ve benzeri konulara özel önem verdiklerini kaydeden Sert, "Bu amaçla üniversite bünyesinden öğrencilerin CV'lerini ANTGİAD Kariyer Projesi ile bir havuzda toplayarak dernek üyesi iş insanlarının faydalanmasını sağlamayı düşünmekteyiz. Nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve öğrencilere iş imkânları sağlanması da öngörülüyor. Öğrencilerin iş dünyasında tecrübe kazanmalarına ve network edinmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi