ANTALYA'da ikincisi düzenlenen Sahaf Festivali, kapılarını kitapseverlere araladı. Dokumapark'taki festival, 1 Kasım tarihine kadar geçmişten iz arayanları ağırlayacak.

Kepez Belediyesi, AESOB, Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası ve Sahaflar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Sahaf Festivali'nin ikincisi, törenle açıldı. Dokumapark'ta kapılarını kitapseverlere aralayan festivalin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere'nin yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Anlamlı bir festival düzenlediklerini belirten Başkan Tütüncü, kitap okumanın insanca bir eylem olduğunu söyledi. Kitapların okurlarını insan olmaya, dış dünya ile farklı ilişki kurmaya davet ettiğini belirten Başkan Tütüncü, “Bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz Sahaf Festivali'ni gönül gönüle vererek meydana getirdik. Türkiye'nin farklı şehirlerinden buraya gelen sahaflarımız var. Kitaplar ve dergiler Antalyalıları bekliyor" dedi.

Geçmişin izlerini günümüze taşıyacak festival, 1 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sahaf Festivali'nde birbirinden nadide yazma eserler, tarihe tanıklık etmiş kitaplar, dergiler, orijinal nüshalar, meraklılarıyla buluşacak. Kitapseverlerin yanı sıra antika meraklılarını da bir araya getirecek olan festival nostalji kokacak. DHA

Editör: Haber Merkezi