Serik'te örtü altı sebze üretim sezonunun başlaması ile birlikte Serik İlçe Tarım ve Orman müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri sebze fidesi üretim tesislerinde denetimlerini artırdılar.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında gerekli bütün önlemleri alarak örtü altı sebze fidesi üretim tesislerini ziyaret edip gerekli denetimlerini, incelemelerini yapıyor ve hastalık kontrolü için fideliklerden fide numunelerini alarak Antalya Karantina Müdürlüğünde analiz yaptırılıyor.

Çömezoğlu; “üreticilerimizin her zaman yanındayız.”

Serik’in hem dünya pazarları hem Türkiye pazarı açısından sebze üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu konu ile ilgili şu bilgileri verdi; “Serik sebze üretimi ile hem iç pazar hem ihracat anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Bu sebeple bizler de tarımın her alanın da olduğu gibi örtü altı sebze üretimi ile ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Müdürlüğümüze bağlı denetim ekiplerimiz yeni başlayan sezon itibari ile örtü altı sebze fidesi yetiştiriciliği yapan işletmeleri denetleyip hastalık kontrolü için numuneler alınmaktadır. Sezonun üreticilerimiz açısından en iyi ve en verimli şekilde geçmesi amacıyla fide üretim yerlerinde her türlü tedbiri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda 500 bin tonlara ulaşan Serik örtü altı sebze üretiminin daha da artması, yüksek verim elde ederek hem üreticimizin hem de ülkemizin kazanması adına tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gayretlerimiz sürüyor. Konu ile ilgili olarak üreticilerimiz her türlü problem, öneri, sorun ve isteklerini bizzat bana, ekip arkadaşlarıma veya müdürlüğümüze iletebilirler her türlü sorunlarını çözmek için üreticilerimizin her zaman yanındayız.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi