ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, Antalya'ya 20 bin grip aşısı geldiğini belirterek, "Aşının ilk bölümü olduğunu düşündüğümüz bu miktarın ilerleyen haftalarda ihtiyaca göre artacağını düşünüyoruz. Bu aşıların içeriğinde 4 suç var, her yıl güncellenip üretilen aşılar eczanelere ulaştırılıyor" dedi.

Mehmet Ertekin, bağışıklamayı başlatmak için sistemde kabul gören hastalara aşı uygulamasının başladığını, aşı için acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Ertekin, aşılama kriterlerinin belirlendiğini belirterek, "Vatandaşlar aile sağlığı merkezlerinden aşılama kriterlerine uygun reçete etmek üzere ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kriterler yüksek ve beklentinin üzerinde. Özellikle 65 yaş üzeri vatandaşların önceliği var. Kronik hastalıklar, organ nakli, böbrek yetmezliği gibi belgelendirilmiş hastalığı olanlar bir üst kademede tercih ediliyor" dedi.

'AŞI EN CİDDİ ÖNLEMLERDEN BİRİ'

Bu bilgilerin yazılı olarak bildirilmediğini aktaran Ertekin, ekranlardan sorguladıklarında, aile hekimlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda bu kriterlerin görüldüğünü kaydetti. Başkan Ertekin, "Devamında aşılar bölümler halinde gelecek. İlk dönemde yüksek kriterlerdeki hastalara aşılama yapılacak. İlerleyen zamanlarda belki bir basamak daha genişletilerek, kriterler rahatlatılıp yaygın bir kitleye erişimi sağlanacak. Çünkü aşılama sadece hastalıkları olan kişilere değil, sağlıklı kişilere de koruma amaçlı yapılması gereken bir hizmettir. Aşılama, tüm vatandaşlara erişebilecek kadar yaygın hale getirmek, sağlık için yapmamız gereken en ciddi önlemlerden biridir" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi