Entegre ve Kontrollü Üretim Sistemi’ni uygulayan üreticilerin seralarına EKÜY bayrakları asıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum amacı ile başlatılan Entegre ve Kontrollü Üretim Sistemi (EKÜY) ile ilgili çalışmalar Serik’teki çiftçiler tarafından da uygulanıyor. Uygulama ile ilgili olarak ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri denetimlerine devam ediyorlar.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri yapılan çalışma ile ilgili olarak şu ilgileri verdiler; “Bakanlığımızın misyonu doğrultusunda; tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum için geliştirilmiş olan Entegre ve Kontrollü Üretim Sistemi (EKÜY) uygulamaları kapsamında İlçemizde örtüaltı üretimi yapan programdaki üreticilerimiz ziyaret edildi. Güvenilir, kalıntısız ve kaliteli ürün elde etmeleri, Entegre Mücadele yöntemleri, pestisit tüketimini yönetmeleri ve çevreye bulaşmasını önlemeleri konularında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından EKÜY alanlarının görünürlüğü amacıyla EKÜY bayrakları asıldı.”

EKÜY nedir?

EKÜY, tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum için geliştirilmiş bir sistem. Yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken doğal yaşamı ve insan için çevreyi koruyacak ve iyileştirecek biçimde üretimi yönetmek anlamına geliyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi