Serik Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen ve Büyükşehir Meclisi’nde ortaya çıkan CHP’yi, Antalya’yı ve Belediyeyi saran krizi tetiklediği belirtilen madde ile ilgi Büyükşehir Meclisinde ne karara alınacağı merakla bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı devam toplantısı yarın yapılacak. Geçtiğimiz hafta yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında gündem olan ve ‘Krizi tetikleyen madde olarak’ bahsedilen; Serik Belediyesi’nin oy birliği ile alarak Büyükşehir’e gönderdiği eski Antbirlik depo alının kuzeyinde yapılması düşünülen imar değişikliğini içeren madde ile ilgili ne karar alınacağı merakla bekleniyor.

Söz konusu madde geçtiğimiz hafta yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım toplantısında önerge ile gündem alınması teklif edilmişti. Ancak Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer tarafından gündeme alınmasına eksik olduğu iddiası ile karşı çıkılmıştı.

Söz alan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise söz alarak; Serik Devlet Hastanesi yolu üzerindeki ANTBİRLİK'e ait bir yeri yol yapmak için anlaştıklarını, ilçe meclisinde oy birliğiyle karar aldıklarını belirterek, bu kararın onanması için Temmuz ayında Büyükşehir Meclisi'ne gönderildiğini, fakat Genel Sekreter Cansel Çevikol tarafından önerinin gündeme alınmadığını kaydetmişti.

Bu durum üzerine Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Çevikol'un neden bu kararı aldığını sordu. Çevikol, kurum görüşlerinin beklendiğini söylemişti. İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Bulut ise, ‘Bürokratların Büyükşehir Meclis iradesi üzerinde yetki kullanmasının önüne geçmemiz lazım’ demişti.

Konuşmalar sonrasında Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Çevikol'un gündeme aldırmadığı maddeyi kendi isteğiyle meclis gündemine almıştı. Bu olay sonrasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Sekreter Cansel Çevikol başta olmak üzere bazı bürokratların yetkilerini sınırlandırmış ve ipler kopmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya geldiği günlere ‘denk gelen’ ve derin geçmişi olan krizin patlamasını ise Serik Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen maddenin tetiklediği belirtiliyor.

İşte söz konusu madde ile ilgili bugün yapılacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı devam toplantısında nasıl bir karar alınacağı merakla bekleniyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi