Serik Hacı Adem Kozan Merkez Cami kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı.

İki yıl önce yıkılarak yenisinin yapımına başlanan Hacı Adem Kozan Serik Merkez Cami inşaatının tamamlanması ile birlikte bugün kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı. Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser'in Cuma vaazını verdiği camide pandemi kuralları çerçevesinde ilk namaz kılındı.

Cuma namazı öncesinde caminin inşaatının bittiğini ve ibadete açıldığını duyan vatandaşlar ilk Cuma namazını kılmak için camiye gelmeye başladılar. Vatandaşlar Müftü İbrahim Keser'in Cuma vaazını dinlediler. Daha sonra ise cemaat olarak Hacı Adem Kozan Merkez Cami’nde ilk Cuma namazını kıldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başbakanlık döneminde Vakıflara ait caminin yıkılarak, yenisinin yapılması talimatı üzerine harekete geçilmiş ve inşaata başlanmıştı. Merkez Mahallesi Çınaraltı Meydanında 2 yıl önce yıkılarak yapımına başlanan ve yapımı hayırsever İş insanı Hacı Adem Kozan tarafından üstlenilen Serik Merkez Camii inşaatı yaklaşık 2 yıl sürdü.

Toplam alanı 2 bin metrekareye yakın olan camide alt katın da ibadete açılması ile birlikte aynı anda bin 500 kişilik cemaat ibadet edebilecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi