Serik Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda kupaya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor, süper lig temsilcisi Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-0 mağlup olarak kupada havlu attı.

Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda Çarşamba günü oynan Gaziantep FK, Serik Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur müsabaksını İstanbul bölgesi hakemlerinden Mustafa Kürşad Filiz yönetti. Maçın yardımcı hakemliklerini ise Özgür Ertem ve Emir Eray Eyisoy yaptılar.

Müsabakanın 20. dakikasında sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Gaziantepli futbolcu Furkan Soyalp, takım arkadaşı Felipe'ye topu bıraktı. Brezilyalı oyuncu çaprazdan attığı şutla, kaleci Ahmet Özden'in sağından topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde ise bu sefer Gaziantep FK, farkı Mirallas ile 2'ye çıkardı. Orta sahadan getirdiği topu, ceza sahası yakınlarına kadar taşıyan Maxim, sol kanattan desteğe gelen Mehmet Erdem Uğurlu'ya pasını çıkardı. Mehmet Erdem’in ceza sahasına girer girmez yaptığı ortayla kaleciyi cepheden gören pozisyonda buluşan Mirallas, kalecinin sağından topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.

Her iki takımın çabaları ilk 45 dakikada başka gol getirmeyince müsabakanın ilk devresi Gaziantep Futbol Kulübü’nün 2-0’lık farkıyla sona erdi.

İkinci yarıda ise ev sahibi Gaziantep baskısını iyice artırdı ve arka arkaya gol pozisyonlarına girdi. Bu ataklardan birisinde dakikalar 76’yı gösterirken, orta sahada topla buluşan ve bir süre top süren Olkowski'nin pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Maxim, önünü boşalttıktan sonra çaprazdan sert bir şut çekti. Kaleci Ahmed Özden'den dönen meşin yuvarlağı iyi takip eden Muhammet Demir, kalecinin solundan farkı 3'e çıkardı. Geride kalan dakikalarda ev sahibi takımın ataklarında Serik Belediyespor kalecisi Ahmet başka gole izin vermedi ve 90 dakika ev sahibi ekibin 3-0 galibiyeti ile sona erdi

Karşılaşmayı kazanan Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükseldi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi