Serik Belediye Meclisi yılın son meclis toplantısı olan, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Salı günü yaparak 2020 yılını kapattı.

Serik Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısı Salı günü yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında yapılan toplantıda gündem 10 maddeden oluştu. Toplantı öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantının en önemli gündem maddesi 6. Maddede yer alan belediyenin taşınmazlarının vergi dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarına karşılık takas edilmesi hakkında olan bütçe komisyon raporuydu. Geçmişten bugüne oldukça yükselen borçlar ile ilgili her dönem olduğu gibi yine Meclisi üyelerini geren bir madde oldu. Meclisin bu önemli gündem maddesi görüşmesi esnasında Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile İyi Parti meclis üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi encümen üyesi Mehmet Cengiz Büyükgebiz arasında kısa bir tartışma yaşandı.

70 Milyon TL. Borç

Toplantıda meclis üyeleri bugüne kadar oluşan belediyenin borçlarının hangi dönemlerde oluştuğu belediyeye ait Sinkar şirketinin ve belediyenin ne kadar borcu olduğuna dair bilgilendirilmek için bir önerge verdiler. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise konu ile ilgili olarak meclisi bilgilendir. Serik Belediye’sinin Vergi Dairesi, Antalya Valiliği YİK, Emekli Sandığı ve SGK’ya toplam olarak yaklaşık (önceden yapılandırılanlar ve faizler ile birlikte) 70 milyon lira borç bulunuyor.

İbadet yerleri çıkarıldı

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Boğazkent Mahallesi Balıkçı barınakları bölgesindeki trafonun TEDAŞ'a devredilmesi talebi komisyon kararında yer alan ret edilmesi görüşü doğrultusunda kabul edildi. Belediyenin SGK ve vergi dairesine borçlarına karşılık bazı taşınmazlarına takas edilmesi ile ilgili bu maddede yer alan toplam 20 taşınmazdan 6'sı ibadet yerleri ne kapsadığı için listeden oybirliği ile çıkarıldı.

Oy çokluğu ile kabul edildi

Yapılan konuşmalardan sonra belediyenin taşınmazlarının SGK ve vergi dairesi borçlarına karşılık takas edilmesi konusunda belediye başkanına Enver Aputkan’a yetki veren gündemin 6. Maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Maddeye AK Parti MHP kabul oyu kullandı. CHP'li meclis üyeleri ise Mehmet Ali Karacan haricinde kabul oyu verdi. İyi Partili üyeler ise ret oyu verdiler. DSP grubu çekimser kaldı.

Aputkan, “Kavşakların yapılması ilçemiz için önemli”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son 5- 6 yıldır gündemde olan Serik içerisinden geçen D400 üzerine yapılacak kavşaklar ile ilgili olarak Aputkan; “Milletvekillerimiz ile birlikte konuyu sürekli takip ediyoruz. Şu anda Sanayi, Genpa ve Geldik Kavşağı ile ilgili her şey hazır. Sıkıntımız sadece ekonomik sebepler. Hatta bu yıl Sanayi kavşağından başlamak üzere çalışmaların yapılmasını ve her yıl bir kavşağın hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor, takip ediyoruz. Bu kavşakların yapılması ilçemiz için önemli yatırımlar arasında.” dedi

Serik Millet Bahçesi'nin ihalesinin de geçtiğimiz günlerde yapıldığını belirten Belediye Başkanı Enver Aputkan millet bahçesi projesinin hayat geçtiğinde Serik’e ayrı bir güzellik katacağını ifade etti. Belediye Başkanı Enver Aputkan, Serik'te alt yapı ve üst yapı çalışmalarının çeşitli mahallelerde cadde ve sokaklarda devam ettiğini belirtti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi