Başkan Küçük; “Engellilerimizin karşılaştığı sorunları pansuman tedavilerle değil kalıcı çözümler üreterek çözmek gerekir.”

Yeniden Refah Partisi Serik İlçe Başkanı Mithat Küçük, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Mithat Küçük mesajında tüm engelli bireylerin gününü kutlayarak, toplum içerisinde engelli vatandaşları da düşünerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Küçük açıklamasında şunları ifade etti; “Biz Yeniden Refah Partisi olarak engellilerimiz ile senede bir gün değil her gün beraberiz ve onların dertleri ile dertleniyoruz. Engellilerimizin karşılaştığı sorunları pansuman tedavilerle değil kalıcı çözümlerle çözmek gerekir. Engelli olmak tercih değil, bir sonuçtur. Doğuştan olabileceği gibi sonradan kaza, hastalık vb. durumlarla da oluşabilir. Bu nedenle hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor.”

İstihdam sorunu

“Şuan istihdama yönelik olarak engelli vatandaşlarımıza yeterince yer verilmiyor. Pandemi sürecinde personele en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımıza destek olmak için sağlık meslek mezunu atama bekleyen engelli vatandaşlarımızın biran önce atamalarının yapılması isabetli olacaktır.”

“Hayat engellilere uygun hale getirilmelidir”

“Yasalar ile sabitlenip, sürekli zorunluluk süresi uzatılan; işyerleri, okullar, alışveriş merkezleri, kamu kurumları, ibadethaneler, konutlar kısacası hayatın her alanı engellilere uygun hale getirilmelidir. Sağlık kurulu raporlarında meydana gelen aksaklıkların farkındayız ve giderilmesi için rapor yönetmeliği güncellenip, tüm ihtiyaçlara cevap verecek duruma getirilip, her başvuru için ayrı ayrı rapor değil tüm ihtiyaçları karşılayan tek rapor uygulamasına acilen geçilmelidir. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızı saygı sevgi ve hürmetle selamlıyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi