Kemer ilçesinde bulunan Özel Umut Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin özel öğrencileri ve öğretmenleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla fidan dikti.

Kemer'e bağlı Arslanbucak Mahallesi'nde bulunan Özel Umut Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okulun bahçesine özel öğrenciler ile birlikte limon fidanı diktiler. Pandemi nedeniyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda 300 fidan dikimini gerçekleştiremeyen özel öğrenciler bugün bu fidanı da gelecek yıl Engelliler Haftası'nda dikecekleri 300 fidan için sembolik olarak dikti.

Etkinliğe Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ da katıldı. Etkinlikte özel öğrenciler öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları, "Ağaçlarda çocuklar gibi, insanlığın geleceğidir. Onları koru", "Yaşa, yaşat! Umudunu kaybetme", "İnsanı sev, doğayı koru, engelleri kaldır" yazılı dövizleri tuttular.

Etkinlikte konuşan Özel Umut Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Sera Şimşek, "Aylardır ülkemizi ve bütün dünyayı etkileyen salgın felaketi dolayısıyla bu yıl, insanların yaşama sevincini ve umutlarını yeşertmek adına fidan dikme etkinliği yapmaya karar verdik. İnsanoğlu hayatı boyunca birçok sınavdan geçer, acılar, talihsizlikler yaşar ki buna en büyük örnek öğrencilerimiz ve aileleridir. Fakat aynı öğrencilerimiz bize şunu da gösterdi, asla vazgeçmeyin. Şartlar ne olursa olsun, hayata tutunun. Mücadeleye devam edin. Çünkü tıpkı bugün diktiğimiz fidanlar gibi hattaysak, yaşıyorsak her zaman umut vardır. Şimdi sembolik olarak diktiğimiz ağacımızı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda 300 fidan olarak dikmeyi planlıyoruz. Dünyamız umarım bu virüsü yenecek ve biz bu 300 fidanımızı özel öğrencilerimizle birlikte dikeceğiz" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi