Demokrat Parti Serik olağan genel kurulunda tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Yaşar Emirdar yeniden başkan seçildi.

Demokrat Parti Serik İlçe Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Cuma günü parti binasında yapıldı. Mevcut başkan Yaşar Emirdar yeniden ilçe başkanı olarak seçildi. Olağan genel kurula; İYİ Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur, Deva Partisi İlçe Başkanı Uğur Özkan, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanları Bayar Savran ve Ali Gülaydın, muhtarlar, Demokrat Parti eski İl Başkanı İbrahim Özcan, eski Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, partililer ve davetliler katıldı.

Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan ve toplam 56 delegenin katıldığı genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tek liste halinde seçime giden Yaşar Emirdar, 56 delegenin tamamının oyunu alarak yenden başkan seçildi.

Demokrat Parti Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar konuşmasında şunları söyledi; “Pandemiden dolayı sadece delege bazında kongremizi gerçekleştirmek üzere toplandık. Partimizin geçmişinden bu güne çalışmalarını ve konumunu sürekli gündeme getirip anlatacağız. Siyasi partiler özellikle demokrasiyi, hukuku korumak ve hizmet getirmek için vardır. Demokrat parti 1946 yılında ocaklarla başlayıp 1950 yılında Adnan Menders ve arkadaşları tarafından iktidara gelmesi ile başlamıştır. Bu güne kadar da Türk milletinin hizmetinde ve Türkiye Cumhuriyetinin var olmasında gayret göstermiştir. Şu bir gerçektir. Geçmişi olmayan bir milletin geleceği de olmaz. O yüzden geçmişimizi çok iyi tanımamız lazım. Bunu en iyi Serik bilir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın biz yine aynı yolda devam edeceğiz. Ben vatandaşın doğru olan her yerde yanındayım olmaya da devam edeceğim. Sesimizi buradan Türkiye’ye duyuracağız. Buradan hareketi başlatacağız. Rahmetli Demirel’in 6 sefer gidip 7 sefer gelişinde hareketi Antalya’dan Serik’ten başlatmıştır. Bizim partimizde çok önemlidir. Bu bilinçle bütün Serik ile işbirliği içerisinde bulunmayı diliyoruz.”

Yaşar Emirdar'ın yönetim listesi şu isimlerden oluştu; Emrah Yıldıran, Nazım Armağan, Hüseyin Kara, Ünal Şaşmaz, Mehmet Kocagöz, Tahsin Şahin, Ünsal Çolpak, Sunay Boncuk, Hülya Pembe Kartlak, İzzet Kara, Ahmet Torun, Ali Kahya, Şerafettin Kartal, Bülent Namdar, Ramazan Kabaca, Ziya Okudan, Ali Cemal Buharalı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi