Serik, Deniztepesi İlkokulu ve Tekeli İlkokulu ortaklığında Türkiye ve Azerbaycan okullarının katıldığı eğitim projesi yapılıyor.

Deniztepesi İlkokulundan Sınıf Öğretmeni Halime İltar’ın başlattığı ve Tekeli İlkokulu Müdür Yardımcısı Ferit İltar’ın da ortak olduğu, öğrencilerde pandemi hakkında farkındalık yaratmak ve başta kendisi olmak üzere çevresini bilinçlendirmek için ‘Buralar Bizde Öğretmenim’ eTwinning projesi yürütülüyor. Projede Antalya’dan ve farklı illerinden okullardan ortakların yanı sıra kardeş ülke Azerbaycan'dan da ortaklar bulunuyor.

Projede öğrencilerin Koronavirüs salgınından korunma yöntemlerini öğrenip uygulaması, arkadaşlarıyla oluşturduğu denetim birimleriyle okulunda, evinde ve mahallesinde salgın sürecine yönelik bilinçlendirme ağı oluşturması, web2 araçlarıyla görsel sunumlar hazırlaması, bu araçlarla dersleri daha etkin ve eğlenceli öğrenmesi, arkadaşlarıyla temassız oyunlar, aktiviteler, yarışmalar üretip süreci kolaylaştırmada görev alması amaçlanıyor.

Ayrıca çocuklar kendi aile üyelerini de bu sürece katarak, bireysel kontrol algılarını geliştirecek ve Koronavirüs salgını ile ilgili kaygılarını azaltacaktır. Bu proje aynı zamanda salgın sürecinde çocukların, yeni hayat- kontrollü sosyal hayat ile ilgili sorumluluk almalarını, virüse karşı tedbirler almada pasif değil aktif rolde, sadece yönlenen değil aynı zamanda yönlendiren, rehberlik eden konumunda olmalarını sağlamak, aileler ve çocuklarda farkındalık yaratmak için oluşturulmuştur.

Türkiye’den 10, Azerbaycan’dan 7 okul

Projede yer alan ülke ve okullar şöyle: Serik Tekeli İlkokulu, Serik Deniztepesi İlkokulu, Konya Karatay Orhan Gazi İlkokulu, Antalya Kepez İsmail Hakkı Kaya İlkokulu, İstanbul Maltepe Gülensu İlkokulu, Tekirdağ Kapaklı Gazi İlkokulu, Ordu Fatsa Şehit Sercan Öklük İlkokulu, Ankara Keçiören Mecidiye İlkokulu, Mersin Hürriyet İlkokulu, Kocaeli Güzeltepe İlkokulu. Azerbaycan’dan ise 7 okul proje ortağı olarak çalışamadı yer alıyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi