Misli.com 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Serik Belediyespor kulübü, teknik direktör Engin Korukır ile yollarını ayırdı.

Serik Belediyespor Kulübünden yapılan açıklamada, Serik belediyespor kulübü teknik direktörü Engin Kokukır ile tek taraflı olarak sözleşmesi fesh edildiği bildirildi.

Engin Korukır yaptığı gazetecilere açıklamada, transfer sezonu olduğu için 2 gündür İstanbul’da olduğunu söyledi.

Serik Belediyespor Kulübüyle görüşen ve yönetime talip olan iş insanının kendisine devre arasında transfer yapılması gerektiğini söylemesi üzerine, kendisinin de araştırma yaptığını 3-4 tane çok iyi her kulübün istediği isimlerden oluşan futbolcu bulduğunu ve küçük rakamlarla Serik Belediyespora gelebileceklerini aktardı.

Aynı kafada değiliz

Korukır, “İşim bitip de İstanbul’dan dönerken Kulüp Başkanı beni aradı. Sıkıntılı olduklarını konuşmamız gerektiğini söyledi. Allah biliyor. İyi iş insanıdır saygı duyarım. Futbol başka bir şeydir. Daha önce yaptığımız toplantıda da anladım aynı kafada değiliz o nedenle ben asla kendileri ile çalışmak istemem. Kulüp başkanı, Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Şahin Kırbıyık ile bir toplantı yaptıklarını ve kendi ekibi ile yola devam etmek istediklerini söylediğini açıkladı. Buna ben saygı duyuyorum. Gayet normaldir. İlk defada yaşamıyoruz böyle bir durumu. Ama futboldan anlamak başka bir şey, iş insanı olarak bir kulübü almak farklı bir şey. Ben kesinlikle anlamıyor demiyorum.”

Kendilerinin göreve başladıkları günden bu yana doğru ve yanlışları olabileceğini belirten Korukır, “Bunlar futbolun içinde olan şeyler ve normal şeyler. Allaha şükürler olsun ki Serik Belediyespora bu anlamda bırakacağımız en büyük miras, şerefimize, namusumuza leke getirmeden kulübü kendi evimiz gibi gördük ve çalıştık.”

Sezon başında yaptıkları transfere değinen Korukır, “Sezon başında yönetim ile görüştüğümüzde 2. Ligde kalıcı olalım, sıkıntı yaşamayalım dedik ve ona göre transfer çalışması yaptık. Ekonomik olarak çok fazla bütçemiz geniş olmadığı için bildiğimiz, karekterini de bildiğimiz oyuncuları aldık. Çünkü geçmiş dönemde 2-3 defa antrenmana çıkmama gibi sorunlar olduğunu biliyoruz. Bunlar kendi futbolculuğumuz döneminde de tasvip etmediğimiz şeyler. Kampa geç de başlamamıza rağmen doğru transferler yaptık. Bu takım hala playoffa yakın bir takım. Bir maçı eksik ve 4 puan barajında. Doğru kişilikli ve namuslu oyuncuları transfer ettiğimizi düşünüyorum.”

Bu takım play-off’a kalır

Ligin ilk yarısında bir maçın eksik olduğunu aktaran Korukır, “18 maç oynadık. 7 Galibiyet, 7 Beraberlik ve 4 mağlubiyeti olan bir takım. Hala inancım şudur ki trasfer yapsa da yapmasa da bu takım playoff a kalır.”

Ceza bir takımda hesaplanmayan bir şeydir

Takımda cezalar konusuna açıklık getiren Korukır, “Ceza bir takımda hesaplanmayan bir şeydir. Bazen en önemli oyuncularınızın 5-6 tanesi birden ceza alıp oynamayınca sıkıntı yaşıyorsunuz. Bazen tesadüfen maç kaybediyorsunuz. En son oynadığımız Mamak maçı en az 3 yada 4 – 0 yenecekken maçı kaybettik. Bunlar futbolda var. Baktığımızda büyük takımlarda bunu yaşıyor. Bu takımda güzel oyuncularla çalıştım. 1 gün bile para konusunu söz konusu bile etmediler.”

Bizi isteyenler de istemeyenler de vardır

Kendisini beğenenlerin yanında beğenmeyenlerinde olabildiğini belirten Korukır, “Bizi isteyenler de istemeyenler de vardır. Herkese saygı duyuyorum. Ama kalp ve vicdanen çok rahatım. Bu kulübe hiçbir yanlışım olmadı. Ama yeni gelecek arkadaşlarımız gideceklerin kalacakların raporunu hazırlamışlar. Bu çok yanlış en azından bizim teknik ekibe sorabilirlerdi. Ben bu konuda kötü olduklarını düşünmüyorum. Tecrübesiz olduklarını düşünüyorum. Ama şu var iyi ki burada çalışmışım. Güzel dostlarım oldu. Futbol en fazla eleştirisi olan bir oyundur. Rahmetli babam Futbol bir namus oyunudur, namussuzlar futbolun içinde olmaz derdi. Çok doğru bir laf. İnsanın gözünün içine bakıp konuşamıyorsan sende bir eksiklik vardır.”

Serik’te çok güzel şeyler yapacaktık

Yılardır bu işin içinde olduğunu sözlerine ekleyen Korukır, “Amatör kümeyi de Süper ligi de gördüm 2 sefer Türkiye kupası şampiyonluğu yaşadık. 2 defa TFF 1. Ligde şampiyonluk yaşadık. 3. Ligde şampiyonluk yaşadık. Hayat devam ediyor. Çok üzgünüm. Serik’te çok güzel şeyler yapacaktık. Ben Seriğin başarılı olmasını çok istiyorum. Bazıları ayrılırken aman bana ne der ama ben öyle düşünmüyorum. Kimse ile bir kırgınlığımız yok. İnşallah bundan sonrada kulüp profesyonelce yönetilir. Aksi takdirde kulübe zarar verirler. Çünkü hatayı çok az kabul eder. Yapılan hata sezona mal olur.”

4 kulüpten teklif var

Şu anda 4 kulüpten transfer teklifi olduğunu söyleyen Korukır, “Şu anda en azından 1 ay hiçbir kulübe gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü insanın kafası rahat olması gerekir.” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi