İyi Partili Serik Belediye Meclis ÜyesiCengiz Büyükgebiz, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisi’nde yer alan gündemin 3. Maddesinde Denetim Komisyonu Üyeleri seçimi yapıldı. İyi Parti Serik Meclis Üyesi M. Cengiz Büyükgebiz de 3 kişilik komisyona seçilen isim oldu.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesinde, "... Belediye Meclisi, her Ocak ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir Denetim Komisyonu oluşturur. Komisyon, her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur." hükmü gereğince yapılan seçimde 3 kişilik komisyonda; İyi Partili Serik Belediye Meclis Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Cengiz Büyükgebiz de komisyona üyeliğine seçildi.

Büyükgebiz ile birlikte, komisyona CHP’den Konyaaltı Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ali Polat ile Ak Parti Kepez Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Serhat Demir de seçildiler.

3 kişiden oluşan Denetim Komisyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2020 mali yılı gelir ve giderleriyle bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için görev yapacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi