116 maddelik gündemle toplanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisi’nde Serik ile ilgili 5 madde oy birliği kabul edildi.

İlk oturumun yarım kalmasından sonra, ikinci oturumu yapılan ve daha sonra devam toplantısı ile tamamlanan Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları üç oturum şeklinde gerçekleşti. Toplantılarda Serik ile ilgili 5 madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan Serik ile ilgili 39. Madde ise oy birliği ile geri çekildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarında Serik ile ilgili olarak oy birliği ile kabul edilen ilk maddeler 8. ve 9. Maddeler oldu. Bu maddelerin içeriği ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından; Yumaklar Mahallesi’nde 362 ada 14 ve 16 parsellerin mahkeme kararlarının yerine getirilmesi ve tarım alanı olarak planlanması olarak belirtilmiş.

Gündemin 28. Maddesinde ise Serik Belediye Meclisi’nin 07.10.2020 tarih ve 91 sayılı kararı ile uygun bulunan; Merkez Mahallesi 249 ada 1 parselde yer alan park alanının bir kısmının regülatör alanı olarak planlanması ve trafo alanının yer değiştirmesine ilişkin komisyon raporu oldu. Bu madde de İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

29. maddede yer alan Serik Belediye Meclisi’nin 02.11.2020 tarih ve 104 sayılı kararı ile uygun bulunan; Yukarıkocayatak Mahallesi 199 ada 4 parsel kuzeyinde yer alan park alanının bir kısmının Teknik Altyapı Alanı’na ve 200 ada 4 parsellerde yer alan ticaret alanının bir kısmının park alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu da yine oy birliği ile kabul edildi.

Serik ile ilgili olarak yine oy birliği ile kabul edilen son madde ise gündemin 35. Maddesi oldu. Çandır Mahallesi 1249, 1248, 154 ve 1561 parseller ve çevresinde 18. Madde uygulamasına esas düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi