Kaş; “Serik için de bir öğrenci yetiştiriyorum. İnşallah bir kaç yıl içinde Serik’te de bu spor parlayacak.”

2019-2020 Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonası her yıl 6 ayak oynanmakta iken, bu yıl pandemi nedeniyle 4 ayak oynanabilmiştir. Bu müsabakalar sonucunda Serikli antrenör Erdoğan Kaş’ın yönetimindeki Antalya Spor Lisesi Dart Kulübü 6 kategoride yarışmalara katıldı. Takım, toplam 4 kategoride 1. 3 kategoride 3. olarak Türkiye'nin en çok madalya kazanan takımı oldu.

Yıldız erkeklerde Emirhan Kan Gündüz 1., Halil Can Yıldız 3. oldular. Yıldız Kızlarda İrem Can 1., Damla Güler 3. oldu. Genç Erkeklerde İsa Furkan Coş 1., Genç Kızlarda ise Nesibe Yıldız 3. Oldu.

Antalya Spor Lisesi Dart Kulübü Serikli antrenörü Erdoğan Kaş çalışmaları ve elde edilen başarılarla ilgili şunları söyledi; “3. Kademe ileri düzey antrenör ve ulusal hakem olarak Antalya’mla bu sporu tanıştırdım. 2019-2020 sezonunda Antalya'da 75 okulu bu sporda yarıştırdım. Şimdi birçok genç beni ve DART ı çok iyi tanıyor. Yetiştirmiş olduğum öğrencilerimle ilçelerde de çok etkili olarak bu sporla çok daha büyük başarılar elde etmek istiyorum. Serik için de bir öğrenci yetiştiriyorum. İnşallah bir kaç yıl içinde Serik’te de bu spor parlayacak. Dart sporunda en büyük hedeflerimden biri milli takım antrenörü olabilmektir. Aslen bu yıl pandemi olmasaydı milli takıma en az 4 oyuncu vereceğim için milli takım antrenörlüğü kaçınılmaz olacaktı. Gençlerle aynı çatı altında çalışmak onları dürüst kişilikli birer sporcu olarak yetiştirebilmek için elimden geleni yapıyorum. En büyük hayalim öğrencilerimin bu sporu öğretmen, antrenör, hakem olarak daha ileriye götürdüklerini görmeyi çok isterim.”

Milli takımlara oyuncular da yetiştiren Erdoğan Hoca; “Takımdan şu ana milli oyuncularımız da yetişti. Nesibe Yıldız 18. Akdeniz Oyunlarında İspanya Barcelona’da genel klasman 3.’sü oldu. Bu yılki WDF sanal dünya kupasında da İsa Furkan coş grubunda 5. Oldu.” dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi