ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın iş, sanat ve medya ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği, 1995 yılından itibaren geleneksel olarak yılın başarılı iş insanı ve medya mensupları ile 2001 yılından itibaren de yılın sanat ödülünü Antalya'nın değerleri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda, Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü Multi Tohum kurucusu Mehmet Ülger'in olurken, Yılın Sanat Ödülü Prof. Abdullah Uz ve Mimar Cemil Cahit Sönmez'e verildi. Bölgenin ekonomik gelişimine katkı koyan haberleriyle Yılın Medya Ödülü, Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Mehmet Çınar ve Milliyet Akdeniz Gazetesi Muhabiri Tanju Altınay'ın oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ANSİAD Kuruluş Yıldönümü Balosu ve Ödül Töreni'nin pandemi nedeniyle gerçekleştirilememesinden dolayı bu yıl ANSİAD ofisinde ödül seramonisi gerçekleştirildi. Ödül takdimleri, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Hilmi Ünsal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Özbek, Dr. H. Rana Demirer, Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Alkandemir, İsmail Volkan, Ali Bal, Sarper Dermut ile ANSİAD Kurucu Üyeleri Ercan Evren ve Himmet Öcal'ın katılımlarıyla yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ödül töreninin bu yıl pandemi koşulları dolayısıyla farklı bir tecrübe yaşattığını kaydeden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “ANSİAD eğitim, sanat, spor, tarih ve felsefeyle kendisini sürekli olarak geliştiren ve yenileyen bir kurum. Antalya'mıza değer katan isimleri onurlandırmak adına bu yıl birbirinden değerli isimlere bu ödülleri takdim etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

BAŞARILI İŞ İNSANI MEHMET ÜLGER

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından 1995 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü'nün sahibi Multi Tohum Tarım San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ülger oldu. İş hayatında örnek bir başarı öyküsüyle, işinde en alttan başlayarak zirveye ilerleyen Mehmet Ülger, ailesi ile birlikte iş hayatını ilerleten bir yatırımcı ve girişimci olması, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle eğitim- öğretime sunduğu katkıları, istihdam kapasitesi nedeniyle ödülün sahibi oldu. Tohum gibi uzun soluklu Ar-Ge gerektiren bir konuda global olma başarısını gösteren Ülger'e ödülü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Hilmi Ünsal ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretiyle kendisine takdim edildi. Ülger, “Ülkemiz adına yaptığımız çalışmaların takdir ediliyor olması bizler için gurur verici, bu ödülü beni her zaman destekleyen ailem adına alıyorum. Ödülü bana layık gören Ansiad Yönetim Kurulumuza ve Ansiad üyesi dostlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YILIN SANAT ÖDÜLÜ 2 KİŞİYE

ANSİAD'ın kültüre, sanata ve bu yolla kentine, bölgesine, ülkesine hizmet eden kişi ve kurumları manevi olarak desteklemesi ve bu değerlere hizmet eden sanatçı ve kurumlara 2001 yılından bu yana verdiği ANSİAD Yılın Sanat Ödülü'nün sahipleri Antalya Filarmoni Derneği Başkanı Prof. Abdullah Uz ve Mimar Cemil Cahit Sönmez oldu. 2020 Yılın Sanat Ödülü, 'Müzik İlkokulda Başlar' projesinin kurucusu ve yürütücüsü olarak Antalya'daki ilkokullarda koro çalışmalarını başlatması ve başarılı şekilde yürütmesi, ANSİAD Çok Sesli Korosu'nun okullara bağışladığı piyano projesine verdikleri destek nedeniyle Antalya Filarmoni Derneği Başkanı Prof. Abdullah Uz'a verilirken, Antalya için yazdığı 6 adet kitap ve kazandırdığı mimari eserler nedeniyle Mimar Cemil Cahit Sönmez'e ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, ANSİAD Kurucu Üyeleri Ercan Evren, Himmet Öcal ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi.

MEDYA ÖDÜLÜ ÇINAR VE ALTINAY'IN

Batı Akdeniz Bölgesi il ve ilçelerinde yazılı basın, görsel ve işitsel basın ile internet medyası alanlarında hizmet veren medya mensuplarının desteklenmesi ve bölgemizin ekonomik hayatının gelişmesine katkıda bulunacak eserlerin üretilmesini özendirmeyi amaçlayan ANSİAD 2020 Yılın Medya Ödülü, 'Manzara Aşkına Tarihi Deldiler- Avusturyalının Yaptığına Bak' başlıklı haber çalışması nedeniyle Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Mehmet Çınar'a ve 185 haftadır devam eden 'İş'te İnsanlar' röportaj serisi ile Milliyet Akdeniz Gazetesi Muhabiri Tanju Altınay'a ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi. DHA

Editör: Haber Merkezi