KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, farkındalık oluşturmak amacıyla atıl haldeki 540 dönüm araziye buğday ektiklerini anımsatarak, "Bu farkındalık şimdiden oluştu. Biz 540 dönüm araziyi ekince, hemşehrilerimiz de önceki yıllarda değerlendirmedikleri arazilerini ekmeye başladılar" dedi.

Kepez Belediyesi'nin, tarıma farkındalık oluşturmak ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla 540 dönüm tarlaya ektiği buğdaylar bereketli bir şekilde büyüyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, buğday ekilen alanlardan biri olan ve Kirişçiler Mahallesi'nde 200 dönüm arazi üzerinde oluşturulan Antalya Orman Çiftliği'ni gezdi. Başkan Tütüncü, çiftliğin yapımı devam eden ve yöredeki taşlardan yapılan sınır duvarını ve çiftliğin tarlasında yeşeren buğdayları inceledi. Kepez'de yeşeren tarlaların, bereketi müjdelediğini belirten Başkan Tütüncü, "Ne mutlu bize ki, geçtiğimiz yıl 540 dönüm araziye buğday ektik ve geldiğimiz noktada o tarlalar yeşerdi. Yeşeren tarlalar, bizlere bereketin müjdecisi oldu" dedi.

FARKINDALIK AMACINA ULAŞTI

Başkan Tütüncü, Kepez'in tarlarının bereketini, ilçe halkıyla paylaşacaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kepez'i, sosyal belediyecilik uygulamalarında farklı bir seviyeye taşırken, aynı zamanda 540 dönüm araziyi ekerek tarıma özel bir farkındalık kazandırdık. Bu farkındalık şimdiden izlerini göstermeye başladı. Biz 540 dönüm araziye ekince daha evvelki yıllarda ekim yapılmayan arazileri de hemşehrilerimiz kendileri ekmeye başladılar. Dolayısıyla ekerek, üreterek bir değer oluşturma peşinde koştuğumuz sürece kazanan şehrimiz olacak. Bugün bu yeşeren tarlalara bakınca bunu görüyoruz."

Başkan Tütüncü, kurdukları Atatürk Orman Çiftliği'nde buğday hasat edildikten sonra yaz aylarına dönük mahsüllerle ilgili ekim yapacaklarını da belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün katılımıyla geçtiğimiz Aralık ayında 540 dönümlük araziye, 11 ton ekmeklik buğday tohumu ekilmişti. 540 dönümlük araziden 220 ton buğday hasadı hedefleniyor. DHA

Editör: Haber Merkezi